Tuzla Belediyesi Parkları İşletmeye Verecek

AK Partili Tuzla Belediyesi'nin parkları yap-işlet-devret modeliyle yaptıracağı ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren CHP’li Belediye Meclisi üyesi Ülkü Sakalar, "Parklar için çocuk garantisi mi vereceksiniz?" dedi.

Tuzla Belediyesi Parkları İşletmeye Verecek

AK Partili Tuzla Belediyesi'nin parkları yap-işlet-devret modeliyle yaptıracağı ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren CHP’li Belediye Meclisi üyesi Ülkü Sakalar, "Parklar için çocuk garantisi mi vereceksiniz?" dedi.

11 Eylül 2021 Cumartesi 15:55
Tuzla Belediyesi Parkları İşletmeye Verecek

Tuzla Belediyesi, belediye olanaklarıyla yapamadığı parkları yap-işlet-devret modeliyle yaptıracak. Yapımı üstlenecek olan müteahhit, 30 yıla kadar parkın işletilmesi hakkını elde edecek. Teklifi eleştiren CHP’li meclis üyesi Ülkü Sakalar, “Şehir hastanelerinde hasta garantisi verdiniz, parklarda da çocuk-vatandaş garantisi mi vereceksiniz” dedi.

Tuzla Belediye Meclisi’nde bir ilke imza atıldı. Meclis'te alınan karara göre, AKP’li Tuzla Belediyesi, bir müteahhitlik yöntemi olan “Yap-İşlet-Devret” modelini park yapımına sokacak. Konuyla ilgili teklifi Belediye Meclisine sunan AKP’li yönetim, oy çokluğu ile teklifi meclisten geçirdi. Belediyenin yapması gereken parkları yap-işlet-devret yöntemiyle yapılmasına tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Ülkü Sakalar, kanuna göre parkların belediye tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

'KAMU YARARI OLMAYAN BU TEKLİFİ KABUL ETMİYORUZ'

Sakalar özetle şunları söyledi:

“Park alanı kamuyla ait bir alan. Parkları yapmakla görevli olan belediye. Kanuna göre belediye. Belediyemiz park olarak ayrılmış bir yere park yapmak yeri, yap-işler-devret modeliyle kiraya vermeyi düşünüyor. Şaşkınlık duyduğum bir teklif. Devletin hastanelerini yap-işlet-devret modeliyle şehir hastanelerine çevirdiniz. Şimdi de kamunun parklarını yap-işlet-devret modeliyle özelleştiriyor muyuz? Bunu anlamaya çalışıyorum. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir bir teklif değildir. Şehir hastanelerinde hasta garantisi verdiniz. İşletmeye açılacak parklara da çocuk-vatandaş garantisi mi vereceksiniz, bunu da çok merak ediyorum. Kamu yararı olmayan bu teklifi kabul etmiyoruz.”

Sakalar ayrıca, teklifle ilgili olarak AKP’li komisyon başkanından yap-işlet-devret parkların gerekçesi hakkındı bilgi istediğini ancak kendisine bilgi verilmediğini belirtti.

BAŞKAN YAZICI'DAN YANIT: YANLIŞ ANLATIYORSUNUZ

CHP’li Sakalar’ın eleştirisine yanıt veren Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise, durumun "yanlış anlatıldığını" savundu. Yazıcı, şöyle konuştu:

“Paylaşmakta sorun yok. 2016’da alınan karar. Tarım İl Müdürlüğü, ihaleye çıkarken bir şey ekleyin demiş, bunu yazıymış, paylaşın yani. Çok da önemli değil. Ama Ülkü hanım aldığı birçok bilgiyi gidip Büyükşehirde konuşuyor. Mecliste kürsüde garip garip konuşmasına neden oluyor. O yüzden sizi korumak adına bazı konuları konuşmuyoruz. Çünkü yanlış anlıyorsunuz. Sonra gidip orada yanlış anlatıyorsunuz. Sonra çıkıp ‘belediye başkanı satış yetkisi istedi’ diye yalan yanlış konuşmalar dinlemek zorunda kalıyoruz.”

Teklif CHP’li üyelerin muhalefeti, AKP’li meclis üyelerinin oy

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3