Tuzla Belediyesi, Ortak Aklı harekete geçiren bir uygulama daha yapıyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yayla Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi ve Şifa Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde ‘Esnaf Toplantıları’ düzenledi. Başkan Yazıcı, 2 cadde için dile getirilen ulaşım alternatiflerine esnafın imzalı görüşü ile karar vereceklerini ve uygulayacaklarını açıkladı.

Tuzla Belediyesi, Ortak Aklı harekete geçiren bir uygulama daha yapıyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yayla Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi ve Şifa Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde ‘Esnaf Toplantıları’ düzenledi. Başkan Yazıcı, 2 cadde için dile getirilen ulaşım alternatiflerine esnafın imzalı görüşü ile karar vereceklerini ve uygulayacaklarını açıkladı.

20 Haziran 2018 Çarşamba 13:51
Tuzla Belediyesi, Ortak Aklı harekete geçiren bir uygulama daha yapıyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahallelerde esnaf ve sanatkarların katılımıyla “Esnaf Toplantıları” düzenliyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ilçedeki ortak aklı harekete geçirdiği uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Halk günleri, halk meclisleri, halk oylamaları, mahalle ve site toplantılarının ardından “Esnaf Toplantıları” da başladı. Esnafı yakından ilgilendiren konuların ön plana çıktığı toplantıların ilki Yayla Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Esnaf ve sanatkarların iş yoğunluğuna göre daha çok öğle sonrası gerçekleştirilen toplantıların ilkinde Yayla Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi ve yakın çevresindeki esnaflar bir araya geldi.

Fevzi Çakmak Caddesi’nde esnafın kararı uygulanacak

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yayla Mahallesi esnaf toplantısında çift şeritli ulaşım ve çift taraflı park yapılan Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki trafik yoğunluğuna çözüm olarak düşünülen alternatifleri tartışmaya açtı. Caddenin trafiğe kapatılması, caddede tek yönlü ulaşım sağlanması ve tek taraflı park yasağı seçeneklerini hatırlatan Başkan Yazıcı, “Caddede trafiği tek yönlü sağlarsak esnaf zarar görür diye istemiyor. Tek yönlü trafiğe kapatmak en kolay, en iyi, en ideal çözüm. Esnaf eğer bunu isterse- ki halk yüzde 100 ister- karşılıklı konuşuruz. Ben burada bir araştırma yaptıracak olsam samimi söylüyorum halkın 70-80’i tek taraflı trafiğe tamamen kapatılsın ister. Ama esnaftan gelen bazı talepler var, “Tek taraflı trafiğe kapatmak bizim işimizi çok düşürür” diyorlar. Tek yönlü de kura çekeriz, “Sağ taraf mı? sol taraf mı?” deriz. Tek taraflı park yasağında trafik rahat akar. Şunu söyleyeyim trafiğe tamamen kapatmak arzu ediliyorsa bu bizim için çok kolay ve şehircilik açısından da muhteşem bir düzenleme olur. Ben bunu söylediğim zaman bana karşı çıkıldı. Şehircilik anlamında daha yeni konutlar gelişmiş olsaydı, boş olan yerler de tam dolsaydı trafiğe tamamen kapatmak en idealiydi. Nüfus tam oturmadığı için 1-2 yıl daha var. Bu süreçte de tek taraflı park yasağı yapılabilir. Tek taraflı park yasağı yapıp o şekilde dizayn edersek bence başarılı olur. Esnaf tamamen kapatma veya tek taraflı park yasağı uygulamasına karşı olduğu için tek yönlü ulaşım şeklinde düzenlersek buradaki park yasağını uygulamaya gerek kalmaz” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da ilk kez Fevzi Çakmak Caddesi’nde uygulayacakları yöntemle caddenin trafik düzenine esnafın karar vereceğini söyledi. 3 seçenek hakkında esnaftan imzalı yanıt alacağını belirten Başkan Yazıcı, “Fevzi Çakmak Caddesi’nde dörtyollar arasındaki esnaftan 3 seçenekle ilgili imzalı görüş alacağım. 3 alternatiften hangisini istiyorsanız ona göre uygulamaya geçeceğiz. Sonra yine bir araya geliriz çoğunluk neyi istiyorsa bunu sizinle paylaşırız. Ondan sonra da o uygulamaya geçeriz” şeklinde konuştu.

Şifa Mahallesi Hürriyet Caddesi Esnafı da ‘Ortak Akıl’la karar verecek

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yayla Mahallesi esnaf toplantısının ardından Şifa Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde esnaf toplantısı düzenledi. Başkan Yazıcı, Hürriyet Caddesi’nde manevra zorluğu yaşayan İETT araçlarına tek yönlü ulaşım ile alternatif güzergah oluşturulması, caddede tek yönlü ulaşım, caddede tek taraflı park yasağı ve trafiğe kapatılması alternatiflerini esnafın imzalı görüşüne sunacaklarını açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72