Tuzla Belediyesi'nin hizmetleri ödüllerle taçlandırıldı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın hizmetleri, 2017 yılında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği ödül olmak üzere 4 farklı ödülle ödüllendirildi.

Tuzla Belediyesi'nin hizmetleri ödüllerle taçlandırıldı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın hizmetleri, 2017 yılında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği ödül olmak üzere 4 farklı ödülle ödüllendirildi.

07 Ocak 2018 Pazar 11:30
Tuzla Belediyesi'nin hizmetleri ödüllerle taçlandırıldı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın "Eğitim Kenti Tuzla" ve "Denizle Anılan Tuzla" vizyonu ile planlı gelişimini sürdüren Tuzla'da 2017 yılı da yeni yatırımlar, hizmetler ve geleceğe yönelik hazırlıklar ile geçti. Altyapı ve üst yapı hizmetleri ile kurumsal, sosyal ve kültürel gelişimi sağlayan hizmetler arasında eğitimden sağlığa, istihdamdan e-belediyecilik hizmetlerine, planlamadan halk meclislerine kadar toplumun her kesimine ulaşan hizmetler ile Tuzla halkının beklentileri, ihtiyaçları ve talepleri karşılandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın hizmetleri başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği ödül olmak üzere 4 farklı ödülle ödüllendirildi.

Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan Şifa Park AVM, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı'nda Buz Pisti, Bowling Salonu, Bilim Merkezi, Planetaryum-Gözlemevi ile Tuzla Karting Park, Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu, Tuzla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2017 yılında hizmete açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın girişimiyle ihale süreci hazırlanan Tuzla Devlet Hastanesi, 2017 yılında hizmete açıldı.

"Tuzla için hayallerimizi gerçekleştiriyoruz"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'da yaşam kalitesini yükselten ve tüm kamusal hizmetleri asli sorumluluk kabul eden hizmetleri ile hayalleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Yazıcı, "Tuzla'da hem ilkleri gerçekleştiriyor hem de planlı, programlı hizmetlerimizle Tuzla'yı geleceğe hazırlıyoruz. Tuzla halkına verdiğimiz her sözü yerine getirdik. 2014 yılı seçim vaatlerimizin yüzde 98'ini gerçekleştirdik. Vaatlerimiz arasında yer almayan 78 yeni projeyi Tuzla'ya kazandırdık. Tuzla için hayallerimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

Tuzla Belediyesi bütçesi 325 milyona yükseldi

Tuzla Belediyesi'nin 2016 yılı faaliyet raporu, Tuzla Belediyesi'nin nisan ayı toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Tuzla Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesi de ekim ayı meclis toplantısında 325 milyon lira olarak belirlendi. 2017 yılına göre oranında artış gösteren bütçenin yüzde 28'i altyapı ve üstyapı yatırımlarına ayrıldı. 2009 yılında 50 milyonluk bütçeyle yönetimi devralan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu rakamı 7 yılda 6 katın üzerine çıkardı.

Tuzla Belediyesi, 2017 yılında kardeş şehir olduğu Van'ın Özalp ve Saray ilçelerine 3 TIR yardım malzemesi gönderdi, 2 şehirdeki yerel hizmetlere destek verdi. Tuzla Belediyesi ile Bosna-Hersek Tuzla Belediyesi arasında "İki Tuzla Kardeşliği" projesi de "Boşnakça-Türkçe-Osmanlıca" sözlük basımı anlaşmasıyla başladı, Bosna Hersek Srebrenitsa Anneleri Derneği Tuzla'da temaslarda bulundu.

Tuzla'da parklar ve okullar güven altında

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın seçim vaatleri arasında yer alan Güvenli Park Projesi, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında içine Güvenli Lise Projesi'ni de alarak genişledi. Tuzla Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarda, çocuklar ve gençlerin okullarında ve parklarda güven içinde vakit geçirebilmesi için 18 lise ve 7 parka güvenlik kamerası yerleştirildi. Proje kapsamında parklar ve liselerdeki kamera kayıtları, internet bağlantısı ile Tuzla Belediyesi'ne aktarılıyor ve istenildiğinde Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile paylaşılıyor.

Tuzla sahiline modern görünüm kazandırılıyor

Tuzla sahilinde Tuzla Marina'nın ardından bir vizyon proje daha hizmete hazırlanıyor. Tuzla sahilinde yapılan peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları ile ilçenin vizyonuna yeni bir görsel şaheser kazandırılıyor. Tuzla sahil düzenleme projesi yüzde 70 oranında tamamlandı. Projenin İDO iskelesi ile Tuzla Marina arasındaki yaya yolu düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan 60 bin metreküp atıksu taşıma kapasitesiyle 90 bin kişiye hizmet verecek olan Akfırat Atıksu Tüneli'nde de kazı tamamlandı ve ilk ışık göründü.

Tuzla'da geri dönüşüm bilincini arttıran örnek bir proje daha uygulanıyor

Tuzla Belediyesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğiyle hazırlanan Geri Dönüşüm Mobil Eğitim Aracı, okullar ve meydanlarda Tuzla halkını bilinçlendiriyor. Tuzla Belediyesi, park ve bahçe hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu üretim toprağını hafriyat toprağını toprak eleme makinesinde eleyerek elde ediyor. Elenen toprak, dal öğütme makinesinin öğüttüğü materyaller ile karıştırılarak organik madde oranı ve kalitesi artmış toprak meydana getiriliyor.


Başkan Yazıcı, 2017 yılında 4 ödülle ödüllendirildi

Tuzla Belediyesi, AK Parti 6. 'Yerel Yönetimler Arası Proje Yarışması'nda 'Tuzla Marina' projesi ile Kent Ekonomilerine Katkı Projesi dalında birincilik ödülünü kazandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ödülünü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.
7'nci Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri kapsamında Marmara Bölgesi'ndeki belediyeler tarafından 2015 veya 2016 yılı içinde başlatılan, uygulamaya konulan veya tamamlanan 262 proje başvuruda bulundu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın "Gönül Hanem" isimli projesi, sosyal belediyecilik kategorisinde ödül kazandı.

İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesi Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve 1 ay süren 1'inci Türkiye Altın Marka Ödülleri halk oylamasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yılın Belediye Başkanı seçildi. Tuzla Belediyesi, Altın Kentler Platformu tarafından Golden City Awards 2017 yarışmasında 2017 Yılı En Başarılı İlçe Belediyesi seçildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın vizyon projeleri ve toplumun sosyal açıdan dezavantajlı tüm kesimlerini kucaklayan sosyal belediyecilik hizmetleri ödül getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3