Tuzla Belediyesi, ‘Kanserle Mücadele’ eğitim semineri düzenledi

Tuzla Belediyesi ve Okan Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle ‘Kanserle Mücadele’ eğitim semineri düzenlendi.

Tuzla Belediyesi, ‘Kanserle Mücadele’ eğitim semineri düzenledi

Tuzla Belediyesi ve Okan Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle ‘Kanserle Mücadele’ eğitim semineri düzenlendi.

04 Ocak 2019 Cuma 14:00
Tuzla Belediyesi, ‘Kanserle Mücadele’ eğitim semineri düzenledi

Tuzla Belediyesi Şifa Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerinde Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin kursiyer anneleri kanser konusunda bilgilendirildi. Seminere konuşmacı olarak Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi, Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, Radyasyon Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Güden, Uzm. Dr. Gözde Gündoğdu Meydaneri katıldı. Radyasyon Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Güden, kanser tedavisinde faydalanılan teknoloji ve gelinen son noktayı anlattı. Güden, “Gelinen son teknoloji ile tüm dünya ile aynı tanıyı koyabiliyoruz” dedi.

Hastayı takiple uzun yaşam sağlayabiliyoruz

Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi, Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, kanserden korunma yöntemlerini ve kanserde beslenme konusunda bilgi verdi. Hancılar, “Şu anda biz akciğer kanserinde hiç ameliyat yapmadan küçük bir tümörü ameliyat edilmişçesine üç gün içerisinde tedavi ediyoruz. Biz bunu hayal bile edemezdik. Şimdi nokta atışı tedavi ile yıllar boyu kontrol altında tutabiliyoruz. Hastalık erken teşhis edildiğinde ölüm oranları düştü. Hastayı takiple uzun yaşam sağlayabiliyoruz. Yeter ki belirtiler çıktığında ihmal etmeyelim” şeklinde konuştu.

Kanser hastalarının psikososyal destek almaları çok önemli

Uzm. Dr. Gözde Gündoğdu Meydaneri, kanser tedavisi gören hasta ve hasta yakınlarına psikolojik yaklaşım konusuna değindi. Meydaneri, “Her geçen gün görülme sıklığı artan kanser, bedensel zorluklarının yanı sıra hastaların sosyal yaşamında psikolojik etkisi ağır sorunlara yol açabilmekte, bu durum hastalığın seyrini ve tedaviye yanıtı olumsuz yönde etkilemektedir. Kanserin tedavi süreci ağır ve uzun bir dönemi içerdiği için hastaların psikososyal destek almaları ruh sağlıkları için çok önemli. Hasta yakınlarına da çok görev düşüyor. Hastalığın tedavi edilebilir olduğunu kabul ederek süreç ve sonrası konusunda bilinçlendirmek gerekir” dedi.

Seminere katılan bayanlar, merak ettikleri soruları uzmanlarına sorarak bilgi sahibi oldu. Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi, Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, seminere ev sahipliği yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3