TUSGİD’DEN EKONİMİ VE GÜNDEM KONULU KAHVALTI

Cem Haydar Bektaş başkanlığındaki Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD), “Ekonomi ve Gündem” konulu bir buluşma düzenledi. Panelde Rusya – Ukrayna savaşının Türkiye’ye yansımaları ve Türk ekonomisini bekleyen gelişmeler konuşuldu.

TUSGİD’DEN EKONİMİ VE GÜNDEM KONULU KAHVALTI

Cem Haydar Bektaş başkanlığındaki Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD), “Ekonomi ve Gündem” konulu bir buluşma düzenledi. Panelde Rusya – Ukrayna savaşının Türkiye’ye yansımaları ve Türk ekonomisini bekleyen gelişmeler konuşuldu.

31 Mart 2022 Perşembe 21:38
TUSGİD’DEN EKONİMİ VE GÜNDEM KONULU KAHVALTI

Nakkaştepe Bridge Restauran’daki kahvaltılı buluşmada dernek üyesi iş adamları ve misafir iş adamları katıldı. Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD) Başkan Yardımcısı Can Baydarol, Rusya – Ukranya savaşının Türkiye’ye etkilerini anlatırken, ekonomist Devrim Akyıl, Türk ekonomisi ve piyasaların seyri hakkında bilgi verdi.

CEM HAYDAR BEKTAŞ’TAN TEŞEKKÜR

TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş, açılış konuşmasında TUSGİD olarak böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Etkinliğe katılması beklenen, ancak Almanya’daki seyahatinin uzaması nedeniyle katılım gösteremeyen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun selamlarını da paylaşan Bektaş, tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI VE TÜRKİYE EKONOMİSİ

Panel, “Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa’ya ve Türkiye’ye etkileri” ile “Türkiye Ekonomisi ve Piyasaların Seyri” başlığı altında iki bölüm halinde gerçekleşti. Can Baydarol, yaşanmakta olan savaşın ülkemiz üzerindeki olası etkilerini değerlendirirken, Devrim Akyıl da Türk ekonomisinin karşılaşabileceği sorunları paylaştı. Panelin büyük kısmı soru – Cevap şeklinde gerçekleşti. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Onursal Başkanı Nasuh Mahruki’nin de davetliler arasında olması dikkat çekti.

Rusya’ya uygulanan ambargonun Türkiye’nin stratejik önemini birkaç açıdan artıracağını belirten Dr. Baydarol “Kuzey Avrupa’nın malları Ukrayna-Rusya hattını izleyerek Çin’e kadar gidiyordu. O yol kapanmış durumda. Karayolu ile yapılan bütün taşımalar Türkiye üzerinden yapılacak. Tabii ki o pazar kayıp Avrupa için. Artık öyle bir pazar yok. Savaş bitse bile uzun süre Rusya’ya ambargo uygulanacağı kesin. Rusya ve Ukrayna ile ilişkisi olan bütün ekonomiler etkilenir. Bize de maalesef olumsuz yansıyacaktır ama Türkiye’nin stratejik önemi artacaktır.” Dedi.

Ekonomist Devrim Akyıl ise, “Türkiye’nin bir rezerv sorunu var. Son 5 yılda 350 milyar dolar dışarı çıktı. Türk lirası bir günde yüzde 15’e yakın değer kaybetti buna da gördük . Paramızın bu kadar değer kaybetmesi fakirleşmemiz anlamına geliyor Türkiye’de bir devalüasyon hedefi olduğunu düşünüyorum. İşadamlarının ” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş, Can Baydarol ve Devrim Akyıl’a plaket takdim etti. Program hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3