Türkiye'nin ilk Afet Eğitim Parkı Kadıköy'de

Kadıköy Belediyesi, doğal afetler konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla Kozyatağı Mahallesi’nde yapımına başladığı Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nı 11 Ekim Perşembe günü açtı.

Türkiye'nin ilk Afet Eğitim Parkı Kadıköy'de

Kadıköy Belediyesi, doğal afetler konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla Kozyatağı Mahallesi’nde yapımına başladığı Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nı 11 Ekim Perşembe günü açtı.

11 Ekim 2018 Perşembe 10:54
Türkiye'nin ilk Afet Eğitim Parkı Kadıköy'de

Olası afetlere yönelik hazırlık, zarar azaltma ve müdahale açısından birçok çalışma yapan Kadıköy Belediyesi “Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı”yla çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. “Dünya Afet Riskleri’nin Azaltılması Günü”nün de içinde bulunduğu haftada açılışı yapılan parkta aynı zamanda bir de “Kadıköy Afet Çalışmaları Ortaklık Protokolü” imzalandı. 11 Ekim 2018 Perşembe günü açılışı yapılan parkta 13 sivil toplum kuruluşu ile imzalanan protokol kapsamında, ilçede olası yaşanacak afetlerde tüm ortaklarla afeti yönetebilmek, zararı azaltabilmek ve destek verebilmek amaçlanıyor.

Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda doğal afetlerin oluşumları, afet esnasında yapılması gerekenler, afet öncesinde ve sonrasında alınabilecek önlemler çeşitli simülasyonların da yardımıyla yapılacak eğitim çalışmalarıyla uygulamalı bir şekilde anlatılıyor. Bu kapsamda parkta “Deprem Deneyim Odası”, “5 Boyutlu Sinema”,“İnteraktif Portatif Yangın Simülasyonu” ile yetişkinler için atölyeler, sivil toplum kuruluşları eğitimi ve etkinlikleri, grup ziyaretleri ve açık alan oyunları yer alıyor.

DEPREM DENEYİM ODASI

Depremin nasıl oluştuğu, deprem sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğinin uygulamalı olarak anlatıldığı Deprem Deneyim Odası’nda deprem simülasyon sistemi ile ülkemizde ve dünyada olmuş bazı hasar verici depremler gerçeğe yakın olarak simüle ediliyor.

5 BOYUTLU SİNEMA

Sinemada yaklaşık 6 dakika süren eğitim filmi ile deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiğiyle ilgili birçok konu anlatılıyor.

İNTERAKTİF PORTATİF YANGIN SİMÜLASYONU

Yangın ve çeşitleri, yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı, kişisel güvenlik önlemleri, yangına müdahale etme becerilerinin geliştirilmesi gibi konularda uygulamalar yapılıyor.

AFET BİLİNCİ OLUŞTURAN OYUNLAR

Afet Bilinçlendirme Parkı’nda ayrıca Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı eğitmenleri tarafından hazırlanan oyunlar ve etkinlikler ile katılımcıların park içerisinde oynayarak ve deneyerek afetler hakkında bilinç düzeyinin artırılması hedefleniyor.

DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR PARK MOBİLYALARI

Parklarda oturma ve dinlenme amaçlı kullanılan bankların ocak-depo, kamelyaların ise çadır olarak dönüşebilmesinin afetlerden sonra insan hayatını kolaylaştırabileceği düşünüldüğü için parkta afetler sonrası için farklı fonksiyonları olan dönüştürülebilir park mobilyaları bulunuyor.

Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı: Kozyatağı Mahallesi Saniye Ermutlu Sokak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72