Topbaş İstanbul muhtarlarıyla iftarda buluştu

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul muhtarlarına iftar veren Başkan Kadir...

Topbaş İstanbul muhtarlarıyla iftarda buluştu

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul muhtarlarına iftar veren Başkan Kadir...

26 Temmuz 2013 Cuma 18:02
Topbaş İstanbul muhtarlarıyla iftarda buluştu

 

Başkan Topbaş İstanbul muhtarlarıyla iftarda buluştu

Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul muhtarlarına iftar veren Başkan Kadir Toplaş, dünyada en çok metro yapan belediye olduklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul muhtarlarına iftar verdi. İftara İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Marmara Trakya Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ceylan ve çok sayıda muhtar ile aileleri katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Eren, Muzaffer Hacımustafaoğlu, Köksal Tandıroğlu, İbrahim Kapaklıkaya, Abdurrahman Uçak, İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ve İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da gecede yer aldı.

İftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak muhtarlarla sohbet eden ve fotoğraf çektiren Başkan Kadir Topbaş, yaptığı konuşmada Ramazan ayının manevi ikliminde atmosferinde İstanbullu muhtarlarla iftarda buluşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

""

 

İstanbul’a yapılan hizmetleri en iyi muhtarlar görüyor

Bu ayda kardeşliğin ve insani değerlerin ön plana çıktığını, bereketli sofraların paylaşıldığını vurgulayan Kadir Topbaş, “Bu kentin en ücra köyüne kadar insanca yaşama koşullarını götürmenin mücadelesi veren muhtarlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin her noktasına muhtarlarımızla birlikte hizmet götürmeye çalışıyoruz. Dönemimizde köylerimize kadar su, atıksu, doğalgaz, spor ve park-bahçe yatırımları götürdük” diye konuştu.

Yerel seçimlere 7 ay kadar kısa bir süre kaldığını hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, “Siyasetin üstünde hizmet anlayışıyla çalışan ve herkese eşit mesafede olmaya özen gösteren yerel yöneticiler önümüzdeki dönemde hizmet etmeye devam edecek ve ileriki yıllarda hep yaptıkları hizmetlerle anılacaklar. İstanbul’da bugüne kadar hep ‘insanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışıyla hizmet verdik. Şehrin en uç noktalarında hizmet veren muhtarlarımız, İstanbul’a ne denli büyük hizmetler yaptığımızı daha iyi biliyor ve takdir ediyor. İstanbul’a hizmet etmek en büyük onur abidesidir. Nasip olursa önümüzdeki dönem de bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dünyanın en çok metro yapan belediyesi İBB…

İstanbul’a 10 yıl içinde 60 milyar TL yatırım yapmış olan ve sadece bu yılki konsolide bütçesi 23,4 milyar TL olan bir belediyeden bahsettiğinin altını çizen Başkan Kadir Topbaş, yatırımların yüzde 55’ini ulaşıma ayırdıklarını ve dünyada en çok metro yapan belediye olduklarını kaydetti. Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Kadıköy-Kartal Metrosu’nu bitirerek hizmete açtıklarını, geçen ay da Esenler-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metrosu’nu hizmete aldıklarını anlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Yine inşallah 18 Eylül’de büyük bir metro yatırımının daha ihalesini yapacağız. 17,5 kilometrelik Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nu ikici etapta Beşiktaş ve Kabataş’a kadar uzatacağız. İnşallah kısa sürede bu projeyi de tamamlayıp, Bağcılar ve Başakşehir’i demir ağlarla Beşiktaş ve Kabataş’ta denizle buluşturacağız. Bu hat, Mecidiyeköy’de Hacıosman-Yenikapı Metrosu ile de entegre olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde belediyedeki bürokrat arkadaşlarımızla yeni metro ve tünel yollar konusunda bir çalışma yapacağız. Metrobüs hattının güzergahında da bir metroya ihtiyaç var. Onun da projelendirme çalışmalarını yapıyoruz. Göreve geldiğimizde tramvaylar dahil 45 kilometre olan raylı sistemleri inşallah 800 kilometreye kadar taşıyacağız. 2016 yılında açılışını yapacağımız metrolarla günde 7 milyon kişi raylı sistemleri kullanır hale gelecek. Bir sonraki seçim dönemi olan 2019’da ise raylı sistemlerin kapasitesi günlük 11 milyon kişiy ulaşacak. İstiyoruz ki İstanbullular gelecekte kendi araçlarını kullanmak yerine, Sarıyer ve Beykoz’a kadar yerin altından metroyla gidebilsinler.”

 

Son Güncelleme: 26.07.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3