Tesislere ‘hijyen' belgeli personel

Pendik Belediyesine bağlı sosyal tesislerde aşçı, aşçı yardımcısı, garson...

Tesislere ‘hijyen' belgeli personel

Pendik Belediyesine bağlı sosyal tesislerde aşçı, aşçı yardımcısı, garson...

28 Haziran 2014 Cumartesi 10:47
Tesislere ‘hijyen' belgeli personel

 Pendik Belediyesine bağlı sosyal tesislerde aşçı, aşçı yardımcısı, garson ve temizlik görevlisi olarak çalışan personel, hijyen eğitiminden geçti.  ‘Hijyen Eğitim Yönetmeliği’ kapsamında toplam 16 saat süren kursu  tamamlayan  30 personel,  sertifika  almaya hak kazandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları tarafından yürütülen ‘Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ kapsamında, halk sağlığının korunması amacıyla, her iş koluna uygun olarak çalışanlara  ‘hijyen eğitimleri’  verilmesi  gerekiyor. 05 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren  yönetmeliğin kapsadığı iş yerlerinde, verilen hijyen eğitimi belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacak.  İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu olacak. Yönetmelik; gıda üretim ve perakende iş yerleri, hazır yemek hizmeti, iş yeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler,  kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför ve benzeri yerler, otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerleri kapsıyor.

Belgesiz personel kalmayacak

Pendik Belediyesi ve Pendik İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile organize edilen hijyen eğitimleri kapsamında, Pendik Belediyesine bağlı PENTAŞ A.Ş. tarafından işletilen sosyal tesislerde hizmet veren aşçı, aşçı yardımcısı, garson ve temizlik görevlisi olarak çalışan personellere yönelik olarak hijyen eğitimi verildi. PENTAŞ A.Ş. iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, bünyelerinde hizmet veren 35 personelin daha eğitim göreceğini belirtti. 

 

Son Güncelleme: 28.06.2014 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3