Telme Derneği'nden lezzetli yarışma

Gümüşhane Şiran Telme Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, kadın kolları...

Telme Derneği'nden lezzetli yarışma

Gümüşhane Şiran Telme Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, kadın kolları...

31 Mayıs 2014 Cumartesi 15:08
Telme Derneği'nden lezzetli yarışma

Gümüşhane Şiran Telme Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, kadın kolları arasında yemek yarışması düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut ile İsminaz Toruk jüride yer alarak sıralamayı belirledi.

Gümüşhane Şiran Telme Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Nurgül Söğüt’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada yörenin meşhur yemekleri, görünüm ve lezzetiyle beğeniye sunuldu. Hamur işi, soğuk yemekler ve tatlılar kategorisinde 25 çeşit yemeğin yer aldığı yarışmada, her çeşit ayrı ayrı puanlandı.  Yarışmada hamur işi kategorisinde Güler Ülker Yazıcı, soğuk yemeklerde Ayşe Tuna, tatlılarda ise Ümmihan Yazıcı birinciliği elde etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, yemek yarışmasında birinci olanları aileleri ile birlikte Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yemekle ödüllendirdi.

“Kültürümüzü yaşatıyor, kaybetmeden çocuklarımıza aktarıyoruz”
 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Gümüşhane Şiran Telme Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları’na teşekkür etti. Kadınların ev hayatında daha aktif bulunduğuna değinen ve bu sebeple onlara ulaşmanın zorluğundan bahseden Yazıcı, hemşeri derneklerinin kadın kollarının bu mesafeyi ortadan kaldırdığını vurguladı. Yazıcı, “Kadınıyla erkeğiyle dayanışma halinde olmayı, sorunları paylaşmayı, kültür alışverişini önemsiyoruz. Türkiye’nin her ilinden vatandaşımızın yaşadığı Tuzla’da derneklerimizin kadın kollarıyla yakın temas halindeyiz. Birlikten kuvvet doğacağına inanıyoruz. Derneklerimizle birlikte kültürümüzü yaşatıyor, kültürümüzü kaybetmeden gelecek kuşaklara aktarıyoruz” dedi.

 

Son Güncelleme: 31.05.2014 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3