TDBB Yürütme Kurulu Gaziantep’te toplandı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Gaziantep Şahinbey Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) Ekim Ayı Yürütme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

TDBB Yürütme Kurulu Gaziantep’te toplandı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Gaziantep Şahinbey Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) Ekim Ayı Yürütme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

01 Kasım 2017 Çarşamba 15:26
TDBB Yürütme Kurulu Gaziantep’te toplandı

Farklı ilçe ve ülkeden yerel yöneticilerin buluştuğu toplantıya, çeşitli ülkelerden ve illerden belediye başkanları katıldı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantılarıyla Türk Dünyası arasındaki ortak kültür ve medeniyet mirasını temel alarak belediyeler arasında dayanışma ve yardımlaşma çalışmalarını sağlamak ve yönetimlerin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanması amaçlanıyor.

Projeler görüşüldü

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği aylık toplantısı için Gaziantep’e gelen belediye başkanlarına restorasyonu yapılan, Şehreküstü Konakları, Şıh Meydanı, Milli Mücadele Müzesi ve Gümrük Hanı’nı gezdirdi. Başkan Tahmazoğlu daha sonra kentsel dönüşüm projelerini ve Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı, Makikent Konutları, Şahinbey Oto Sanayi Sitesi, Şahinbey Galericiler Sitesi projelerini tanıttı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun önemli çalışmalara imza attığını belirterek, “Şahinbey Belediyesi; bütçesiyle, tarihi mirasa sahip çıkan kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’de özellikle ilçe belediyelerimizin örnek alması gereken bir belediye. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kardeşimi ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum” dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Gaziantep Belediye Başkanını tebrik ediyorum”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bu toplantı vasıtasıyla çok önemli projeleri görme imkanına sahip olduklarını belirterek: “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ediyorum. Gaziantep’ten ikinci bir Gaziantep ortaya çıkarmış. Hem toprak üzerinde hem de toprak altında önemli çalışmalar yapmışlar. Mağaralara yapılmış olan Milli Mücadele Müzesi, Kurtuluş Savaşı’nda ortaya konan mücadeleyi yansıtmış. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72