Tarihi namazgâh, ibadete açıldı

İstanbul’u fethetmek için Anadolu’nun içlerinden gelen Türklerin ilk yerleşim yerlerinden Anadoluhisarı’nda yapılan tarihi namazgâh cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Tarihi namazgâh, ibadete açıldı

İstanbul’u fethetmek için Anadolu’nun içlerinden gelen Türklerin ilk yerleşim yerlerinden Anadoluhisarı’nda yapılan tarihi namazgâh cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

26 Temmuz 2018 Perşembe 12:00
Tarihi namazgâh, ibadete açıldı

Yıldırım Beyazıt ve Fatih Sultan Mehmet’in cihadının izinde giden ecdadın ibadet ettiği Tarihi Anadoluhisarı Namazgâhı, yaz ayları için ibadete açıldı.

Beykoz Belediyesi tarafından her yıl çevre düzenlemesi ve temizliği yapılarak, ibadete açılan Tarihi Anadolu Namazgâhı, Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alıyor.

Namazgâh açılışına, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, başkan danışmanları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta Beykoz Belediyesi ilçe sakinlerine kavurmalı pilav, ayran ve tatlı ikramı da yaptı.

Başkan Yücel Çelikbilek: “Anadoluhisarı Namazgâhı Kültür ve Medeniyet mirasımızdır”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Ecdadımız gittiği her yere medeniyet ve insanlık götürmüştür. Anadoluhisarı Namazgâhı bizim için çok önemli bir kültür ve medeniyet mirasıdır. Biz bu eserleri, kültür mirasımızı korumak ve ecdadımızı bu vesileyle anmak için yaşatıyoruz. Ülkemizin ve ecdat yadigârlarının ihyası için emek vermeye, çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Beykoz Müftü Vekili Vaiz Hilmi Tezcan’ın verdiği vaazın ardından kılınan Cuma namazıyla birlikte ibadete açılan tarihi namazgâh, yaz ayları boyunca Cuma namazları için açık olacak.

Namazgâh nedir?

Açık havada namaz kılmak amacıyla yapılmış ibadet yeri.

Namazgâhlar şehirlerde ve yakın çevredeki mesire yerlerinde daha çok yaz mevsiminde hizmet vermek amacıyla kurulurdu. Buralarda cuma ve bayram namazlarıyla ramazanda teravih namazları kılınırdı. Şehir namazgâhlar ise yolculuk sırasında ibadet ve dinlenme ihtiyacını gidermek amacıyla menzil yerlerinde inşa edilirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3