Tarih Ve Sanatı Buluşturan Sergi

Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği Osmanlı Portreleri Sergisi'nde, Osmanlı...

Tarih Ve Sanatı Buluşturan Sergi

Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği Osmanlı Portreleri Sergisi'nde, Osmanlı...

28 Mayıs 2014 Çarşamba 15:31
Tarih Ve Sanatı Buluşturan Sergi

Tarih Ve Sanatı Buluşturan Sergi: Osmanlı Portreleri

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Osmanlı Portreleri Sergisi’nde, Osmanlı İmparatorluğu’nu anlatan çalışmalar, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

                          

Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Çekmeköy Belediye Binası’nda düzenlediği Osmanlı Portreleri Sergisi, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı tarafından açıldı. Çekmeköylü sanatçı Funda Korkmaz tarafından açılan sergide; Osmanlı padişahlarının yağlı boya portreleri ve dönemin toplumsal yapısını tasvir eden tablolar yer alıyor.  

İstanbul’un Fethi ve Fetih Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergiyi gezen Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı; “Ecdadımızın ve İstanbul’un Fethi’nin gençlere anlatımında sanat önemli bir araçtır. Bu anlayış çerçevesinde, bu sergide emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi.

Tarihi ve sanatı buluşturan serginin sahibi Funda Korkmaz; Fatih Sultan Mehmet’e olan hayranlığının kendisini bu çalışmaları yapmaya sevk ettiğini belirterek şunları ifade etti: ”Fatih hayranıyım.  Bu sergide de Fatih Sultan Mehmet’in portresi ve İstanbul’un Fethi’ni anlatan çalışma olmak üzere, ona ait iki tablom var. Çalışmalarımı yapmadan önce Osmanlı arşivlerini araştırdım. Ten rengi, göz ve burun yapıları, kullanılan aksesuarlar gibi detaylar, bu araştırmalardan sonra şekillendi.”

Çekmeköy Limon Sanat Evi’nde çalışmalarına devam eden Funda Korkmaz’ın Osmanlı Portreleri Sergisi, 30 Mayıs Cuma gününe kadar, Çekmeköy Belediyesi’nin fuayesinde açık kalacak.

Son Güncelleme: 28.05.2014 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3