Sultanbeyli'de 10 Kasım Törenleri

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75. yılında ....

Sultanbeyli'de 10 Kasım Törenleri

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75. yılında ....

11 Kasım 2013 Pazartesi 14:08
Sultanbeyli'de 10 Kasım Törenleri

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75. yılında Kent Meydanı ve Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlerle anıldı. 

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 75. yılında düzenlenen anma törenlerinin ilki Kent Meydanı’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, ilçe protokolü Atatürk anıtına çelenk sundu. 

 

Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Çağdaş Yaşam Türkan Tutumluer İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Seyran Sarısoy, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Sarısoy, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik vasfına ve ileri görüşlü olmasına vurgu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Kısacık yaşamına çok şey sığdırdı. Ya istiklal ya ölüm derken kararlı, mücadeleci ve vatansever olduğunu gösteriyordu. İçinde bulunduğu şartlar onu yıldırmadı. Daima ileriye baktı”.

 ""

Sarısoy’un ardından programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cezmi Eraslan, Atatürk’ün hayatından önemli notlar aktardı. Eraslan, “Akademik bir bakışla olaya yaklaştığımızda Atatürk’ün nasıl başardığını, neden büyük lider olduğunu sormamız gerekiyor. Nasıl bir zemin üzerinde Atatürk liderleşti bunu sormak gerekiyor. Atatürk’ü büyük yapan bu milletin önderi yapan, ülkenin şartlarını, imkanlarını gözeterek, tarihte yaşanan olaylar ekseriyetinde hayata geçirmesiydi. Her şeyi daima meşru sınırlar içinde yaptı” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’e göre elde edilen tüm başarıların daima millete ait olduğunu ifade eden Eraslan, “Sıfırı tüketen Türkiye’den bugün kıtaları yer altından birleştiren Türkiye’nin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Program daha sonra, öğrencilerin şiir okumaları ve gösterileriyle son buldu. 

Son Güncelleme: 11.11.2013 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3