Sultanbeyli İstanbul'un En Temiz Havasına Sahip

Marmara Bölgesi'nin hava kirliliği karnesi çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik İl...

Sultanbeyli İstanbul'un En Temiz Havasına Sahip

Marmara Bölgesi'nin hava kirliliği karnesi çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik İl...

23 Temmuz 2013 Salı 17:38
 Sultanbeyli İstanbul'un En Temiz Havasına Sahip

Marmara Bölgesi’nin hava kirliliği karnesi çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün açıkladığı verilere göre, İstanbul, Sakarya ve Yalova’da ortaya çıkan sonuç yüz güldürüyor. Bu sonuçlara göre İstanbul’un ilçeleri arasında Sultanbeyli, en temiz havaya sahip ilçe.

Hava kirliliği sonuçları çıkartılan Marmara Bölgesi’nde İstanbul, havası temiz şehirler arasında yer alıyor. Buna göre Sultanbeyli İstanbul’da en temiz havaya sahip ilçeler arasında ilk sırada. Verilere göre genel anlamda Marmara Bölgesi’nde hava kirliliği gitgide azalıyor.

Sultanbeyli’nin Özel Konumu

İstanbul’un en temiz havasına sahip ilçesi olma unvanını elinde bulunduran Sultanbeyli, üç tarafı ormanlarla kaplı. Sahip olduğu ormanların avantajını iyi değerlendiren ilçede doğalgaz kullanımı da son yıllarda bir hayli yaygın hale geldi. Bütün bu şartların birleşmesinin ardından Sultanbeyli, İstanbul’un en temiz havasına sahip ilçesi olarak adını duyurdu.

Veriler 11 ilde kurulmuş olan 39 istasyonda toplanıyor ve burada toplanan veriler analiz edilerek hava kirliliği karnesi çıkartılıyor.

Sultanbeyli’de bunun yanında son yıllarda ilçede çeşitli çevre koruma politikaları geliştiriliyor ve genel anlamda çevre kirliliğinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Son Güncelleme: 23.07.2013 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72