Sultanbeyli Gençlerinden “Gönüllüler Timi”

Pandemi tedbirleri kapsamında kısıtlamaların sürdüğü günlerde “Gönüllüler Timi” evden çıkamayan yaşlı ve engelli vatandaşların yüzlerini güldürecek, onların yardımına koşacak.

Sultanbeyli Gençlerinden “Gönüllüler Timi”

Pandemi tedbirleri kapsamında kısıtlamaların sürdüğü günlerde “Gönüllüler Timi” evden çıkamayan yaşlı ve engelli vatandaşların yüzlerini güldürecek, onların yardımına koşacak.

30 Aralık 2020 Çarşamba 14:00
Sultanbeyli Gençlerinden “Gönüllüler Timi”

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla her yerde olduğu gibi ülkemizde de bir dizi tedbir uygulamaya konuldu. Vatandaşların sağlığını korumaya yönelik alınan bu tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları getirildi. Sultanbeyli Belediyesi sokağa çıkamayan tek başına yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşlar için gönüllülerin de talepleri üzerine ilçede bir çalışma başlattı. “Gönüllüler Timi” adıyla oluşan ekip, ilçede ikamet eden tüm yaşlı ve engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarını giderecek.

“Hafta sonu her yer bisiklet yolu!” sloganıyla bir araya gelen 20 kişilik ekipte Sultanbeyli’nin her mahallesinden gençler yer alıyor. İlçedeki engelli ve yaşlı vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerini, maske ve dezenfektan ürünlerini ulaştırmak için bisikletleriyle iş başına geçen “Gönüllüler Timi” görevine başladı. Evlerine malzeme ulaştırılan vatandaşlar, yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yapılan bu uygulama, kısıtlamalar boyunca hafta sonları devam edecek.

İyiliğe Giden Yolda Gönüllüler Timi Hazır

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ilçede dayanışma ve kardeşlik duygularını perçinleyen çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Pandemi nedeniyle zor bir süreç geçiriyoruz. Salgın dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlamalarının devam ettiği bu günlerde vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz. Pandemi dönemi başladığı günden itibaren ihtiyaç sahiplerine 20 bine yakın gıda kolisi ulaştırdık. Şimdi de gençlerden oluşan ‘Gönüllüler Timi’ ile ilçemiz genelinde kurumlarca tespit edilen, evlerinden çıkamayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza temel gıda malzemeleri, maske ve dezenfektan ulaştırıyoruz. Gönüllüler Timi’miz inşallah kısıtlamaların devam ettiği hafta sonları mahallerinde bisikletleriyle vatandaşlarımıza hızır olmak için görev başında olacak. Ayrıca gençlerimizi talepleri doğrultusunda bir araya getirirken çevreci yaklaşımla bisiklet tercih ettik. Gençlerimiz zaten bisiklet kulübünde sporcular. Bu anlamda gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin mutluluğu bizim en büyük motivasyonumuz. Yaşlılarımızın, engelli kardeşlerimizin ihtiyacı ve isteklerine yönelik çalışmalarımız devam edecek. Projede yer alan Genç Kızılay Gönüllüleri’ne, Aydos Bisiklet Kulübü’ne, Fatih Gençlik Merkezi gönüllülerimize ve tüm gençlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72