Sosyal belediyecilikte öncü kent: Ümraniye

Ümraniye, aradan geçen 10 yıllık sürenin ardından modern ve çağdaş yüzüyle...

Sosyal belediyecilikte öncü kent: Ümraniye

Ümraniye, aradan geçen 10 yıllık sürenin ardından modern ve çağdaş yüzüyle...

20 Şubat 2014 Perşembe 16:32
Sosyal belediyecilikte öncü kent: Ümraniye

Ümraniye, aradan geçen 10 yıllık sürenin ardından modern ve çağdaş yüzüyle İstanbul’un parlayan yıldızı haline geldi. Başkan Hasan Can, geceli gündüzlü sürdürdüğü hizmetlerle, Ümraniye’de yaşama ayrıcalığını bir kez daha pekiştirdi.

 

28 Mart 2004’de yapılan yerel seçimlerde, Başkan Hasan Can ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte hızlı bir değişim sürecine giren Ümraniye, aradan geçen 10 yıllık sürenin ardından modern ve çağdaş yüzüyle İstanbul’un cazibe merkezi haline geldi. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde ikinci kez seçilerek güven tazeleyen ve ilk dönemlerinde olduğu gibi bu yeni dönemde de Ümraniye’yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam eden Başkan Hasan Can, geceli gündüzlü sürdürdüğü hizmetlerle, Ümraniye’de yaşama ayrıcalığını bir kez daha gözler önüne serdi.

""

Ümraniye Belediyesi ‘kimsesizlerin kim’ oldu

 

Sosyal belediyeciliği ilke edinen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçede yaşayan yardıma muhtaç ailelere destek olmak amacıyla her fırsatta çeşitli yardımlarda bulundu. Ümraniye Belediyesi bu amaçla, 10 yıl içinde on binlerce aileye ilaç, gıda, nakit yardımı ve hasta vatandaşlara muayene ve tedavi olmak üzere birçok yardım ulaştırdı. Ayrıca Belediye tarafından hizmete konulan Halil İbrahim Sofrası Aşevi, her gün 700 kişilik sıcak yemeği, fakir vatandaşların kapısına kadar götürüyor.

 

Ümraniye Belediyesi, 10 yılda gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerin yanı sıra, sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği Yaşlı Hizmetleri Birimi, Yetim ve Öksüz Çocuk Birimi, Hanım Şef Projesi, Hanım Eli Çarşısı, Taziye Ziyaretleri, Bir İz ve Bir Ömür Projesi ve Gıda Bankacılığı projeleri ile Namık Kemal Kültür Merkezi’ni işleyiş bakımından Sosyal Hizmetler Merkezi haline getirdi.

""

Yaşlı Hizmetleri Birimi

 

Sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği Yaşlı Hizmetleri Birimi ile Ümraniye’de ikamet eden mağdur ve kimsesiz yaşlıların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılıyor. Namık Kemal Kültür Merkezi’nde kurulan Yaşlı Hizmetleri Birimi; ilçede ikamet eden, Aşevi’nden sıcak yemek yardımı alan ve kendi hayatını devam ettirmekte güçlük çeken yaşlı bireyleri ziyaret ederek; Ev temizliği, İç-dış boya badana işleri, Ev içi düzenlemeler, Kişiler Bakım Hizmetleri, Ev taşıma ve eşya alımı gibi hizmetleri sunuyor.

 

""

Yetim-Öksüz Çocuk Birimi

Ümraniye Belediyesi,  Ümraniye’de ikamet eden yetim ve öksüz çocukların, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan Yetim Öksüz Çocuk Birimi ile birçok ihtiyacı karşılamaya devam ediyor. Düzenlenen gezi ve etkinliklerle çocuklar birçok konu ve alan hakkında bilgi sahibi olurken, sosyal ve kültürel yaşantılarına yönelik ihtiyaçları da karşılanmış oluyor.

""

Hanımeli Çarşısı

 

Ümraniye Belediyesi; eşi olmayan, çocuklarına hem analık hem babalık yapan veya eşi çalışamayacak durumda olduğu için geçim mücadelesini sırtlamış olan kadınlar için İŞKUR ile birlikte yürüttüğü Hanım Şef projesi ve Hanımeli Çarşısı projeleri ile mesleki eğitim sağlayarak istihdamlarını sağlıyor.

Sosyal yardım projeleri kapsamında hanımların, kendi ürettikleri el emeği ürünleri satışa sundukları Hanımeli Çarşısı 19.11.2013 tarihinde Ümraniyelilere hizmet vermeye başladı. Hanımeli Çarşısı’nda, satış için 10’ar günlük periyotlarla kullanılabilen 9 m2 büyüklüğünde, bir tanesi ihtiyaç sahibi engelli aileler için hazırlanan, her biri farklı renkte 18 dükkân bulunuyor. Dükkânların faaliyete geçmesi ile halkın yoğun ilgi gösterdiği Hanımeli Çarşı’nda ürünlerini sergileyen hanımlar, böyle bir çarşının kurulmasından memnuniyet duyduklarını belirterek ev ekonomilerine sağladığı katkılardan dolayı Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ediyorlar.

""

Taziye ziyaretleri

 

Ümraniye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yakınlarını kaybeden ailelerin üzüntülerini paylaşmak ve acılı günlerinde yardımcı olmak için Ümraniye Belediyesi Aşevi tarafından evlerine yemek götürülerek taziye ziyaretleri yapılmaya devam ediyor.

 

‘Bir İz, Bir Ömür’ projesi

 

Ümraniye Belediyesi, ‘Bir İz Bir Ömür’ projesi ile doğum yapmış anne ve bebekleri de unutmuyor. İlçe sınırları içerisinde yeni doğum yapan anneleri evlerinde ziyaret eden Ümraniye Belediyesi, yeni doğan bebeklerin fotoğrafını çekiyor. Ayak ve el izleri ile birlikte çerçeveye yerleştirilerek Başkan Hasan Can’ın bir mektubu ile annelere hediye ediyor.

 

Gıda Bankacılığı projesi

 

Ümraniye Belediyesi, gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerin yanı sıra Gıda Bankacılığı projesi ile de ekonomik açıdan durumu iyi olmayan vatandaşlarla, ihtiyaç fazlası gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddeleri bulunan kişiler arasında köprü oluşturuyor.

 

Engeller birlikte aşıldı

 

Ümraniye Belediyesi, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir hizmetle, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak önemli bir adım attı.  ‘Engelleri Birlikte Aşıyoruz’ sloganı ile yola çıkan belediye, ilçe sınırları içinde ikamet eden engelli vatandaşlar için tasarlanmış 4 adet ‘Engelli Aracı’ aldı. Aynı zamanda asansörlü olan ve her biri 4 hasta, 6 refakatçi taşıyabilen bu araçlar, son model teknoloji ile donatılmış araçlardır. Belediyeye başvuran engelli vatandaşlar evlerinden alınarak, diledikleri yere bırakılıyor. Daha sonra, işleri biten vatandaşlar evlerine geri götürülüyor.

Engelli vatandaşlarını unutmayan Ümraniye Belediyesi, maddi olanaksızlıklar yüzünden tekerlekli sandalye alamayan engellilere tekerlekli sandalye dağıttı. Eskiyen ve tamire muhtaç sandalyeleri ile zorluk çeken engelliler dağıtılan son model tekerlekli sandalyeler ile büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş oldular. Ümraniye Belediyesi, 10 yıllık süre zarfında, yüzlerce engelli vatandaşa akülü engelli aracı ile tekerlekli sandalye hediye etti.

 

 

 

Son Güncelleme: 20.02.2014 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72