Sokaklar Restorana Dönüşüyor

6 bin kişilik iftar sofrasında birbirini tanımayan komşular...

Sokaklar Restorana Dönüşüyor

6 bin kişilik iftar sofrasında birbirini tanımayan komşular...

01 Temmuz 2014 Salı 11:14
Sokaklar Restorana Dönüşüyor

6 bin kişilik iftar sofrasında birbirini tanımayan komşular buluştu

Çekmeköy Belediyesi, Ulubatlı Hasan Caddesi’nde 6 bin kişinin bir araya geldiği iftar sofrası kurdu. Çekmeköy, bu Ramazan’da da porselen tabak uygulamasından vazgeçmedi. İftardan birkaç saat önce dev kazanlarda pişirilen yemekler, iftar alanlarında garsonlar tarafından masalara servis edildi. Hiçbir ayrım yapmadan, 7’den 70’e tüm ilçe halkını buluşturan iftarın mönüsünde; iftariyelikler, mercimek çorbası, pilav, tas kebabı, salata, Osmanlı tulumbası, su ve ayran yer alıyor.

İftara ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, iftardan saatler önce, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve başkan yardımcılarıyla,  alana gelerek masaları tek tek dolaştı. Her masada vatandaşlarla sohbet eden Başkan Poyraz,  “Sokak iftarlarını buluşma ve kaynaşma vesilesi olarak düzenliyoruz. Aynı apartmanda oturup birbirlerinin cenazelerinden haberleri olmayan komşular var. Bunlar, geleneklerimizi, kültürümüzü yok ediyor.  Bu nedenle mahalle sakinlerinin bir sofra etrafında buluşması için sokak iftarlarını düzenliyoruz,” dedi.

""

İftardan önce masalardaki yerlerini alan Çekmeköylüler, ezanı ney dinletisi ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile beklediler.

6 bin kişinin misafir edildiği iftar yemeği için;200 kg kuşbaşı et, 600 kg pirinç, 200 lt sıvıyağ, 600 kg patates, 50 kg salça, 500 kg domates, 200 kg salatalık, 80 kg biber, 150 bağ maydanoz, 400 kg mercimek kullanıldı. 30 personel yemeğin pişirilme aşamasında çalışırken, 15 personel sevkiyatını yaptı. Alanda masalara servis yapmak için 125  garson hazır bulundu.

Son Güncelleme: 01.07.2014 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72