Sokak hayvanları ile ilgili seminer

Üsküdar Belediyesi, sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesi üzerine seminer düzenledi. Programa, hayvan severler köpek ve kedileri ile katılırken, ünlü sanatçı Ömür Gedik ve oyuncu Metin Yıldız da destek verdi.

Sokak hayvanları ile ilgili seminer

Üsküdar Belediyesi, sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesi üzerine seminer düzenledi. Programa, hayvan severler köpek ve kedileri ile katılırken, ünlü sanatçı Ömür Gedik ve oyuncu Metin Yıldız da destek verdi.

11 Mayıs 2018 Cuma 16:50
Sokak hayvanları ile ilgili seminer

Üsküdar Belediyesi, sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesi üzerine seminer düzenledi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan üniversite ve üniversite öğrencilerinin destek verdiği seminere, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ünlü sanatçı ve yazar Ömür Gedik, oyuncu Metin Yıldız ve çok sayıda hayvan sever katıldı. Bazı hayvan severler seminere kedi ve köpekleriyle katıldı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve iki oturumdan oluşan seminerde, hayvanların nasıl bakılması gerektiği ve beslenmesi gerektiği anlatıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen," Bizler Üsküdarlılar olarak, özellikle bir huzur şehri, bir hoşgörü şehri, bir tahammül şehri, bir sevgi, barış, kardeşlik şehri diyoruz. Üsküdar hep bu özelliğiyle anılıyor. Huzurun daha da artması, hoşgörünün, tahammülün daha da artması için bütün doğayı birlikte yaşamak zorunda olduğumuz dört ayaklı dostlarımızın da bu işe dahil edilmesini özellikle arzu ediyoruz. Minik dostlar diye adlandırdığımız dostlarımızla bizim aramız çok iyi. Bu dostlarımızla arkadaşlığımızın daha da iyi olması için böyle bilimsel çalışmalarda yapıyoruz" diye konuştu.

"En ufacık bir şikayet duymadım"

Ünlü sanatçı ve yazar Ömür Gedik ise Üsküdar Belediyesi'ne teşekkür ederek,"Üsküdar Belediyesi bütün belediyelere örnek olacak kadar hayvan sever. Ben 8 yıldır bir derneğin hem kurucusu hem de başkanlığını yürütüyorum ama bu sadece dernek başkanı olarak söylediğim bir şey değil. Üsküdar'da yaşayan çok arkadaşım var ve en ufacık bir şikayet duymadım. Sokakta kısırlaştırmadan, tedaviye özellikle hayvan severlerle bire bir ilişkilere kadar bunların çok güzel yürütüldüğü bir belediye burası" şeklinde konuştu.

"Hayvanlar bizlerle yaşamayı öğrendi taklit etmeye bile başladı"

Oyuncu Metin Yıldız ise,"Avrupa’da gerçekten sokakta kedi, köpek görmek mümkün değil. Biz o kadar iç içe yaşıyoruz ki yıllardır. Sokaklarımızda kedi var köpek var, kuşlarımız var. Biz onlarla iç içe yaşaya yaşaya bizim de bilincimiz gelişti. Hayvanlar bizlerle yaşamayı öğrendi taklit etmeye bile başladı. Biz onlarla yaşamayı bir türlü öğrenemedik. Umarım biz hayvanlarla yaşamayı daha iyi öğreniriz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3