Şırnaklı Öğrencilerin İstanbul Turu

Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi iş birliği ile hazırlanan...

Şırnaklı Öğrencilerin İstanbul Turu

Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi iş birliği ile hazırlanan...

11 Nisan 2014 Cuma 15:14
Şırnaklı Öğrencilerin İstanbul Turu

Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi iş birliği ile hazırlanan Şırnak’tan Çanakkale’ye Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Çekmeköy’e getirilen öğrenciler, İstanbul’u adım adım gezdiler.

Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi iş birliği ile hazırlanan Şırnak’tan Çanakkale’ye Gönül Köprüsü Projesi kapsamında İstanbul’a gelen Şırnak Uludere Uzunköprü Lisesi öğrencileri bir hafta sürecek program kapsamında ilk olarak İstanbul’u gezdiler. Terörle mücadelede şehit ve gazi olanların çocukları ve başarılı öğrencilerden oluşan gruba öğretmenleri de eşlik etti. 

Çekmeköy’deki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği projede öğrenciler; Panorama 1453 Müzesi, Minyatürk, Koç Müzesi, Eyüp Sultan, Galata Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Otağ Tepe, Hz. Yuşa Tepesi, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Kapalı Çarşı,Kızkulesi, Marmaray,  Harbiye Müzesi gibi İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

İstanbul’un güzelliğinden çok etkilendiklerini belirten öğrenciler,  “Bu gezi bize dünyanın Şırnak’tan ibaret olmadığını anlattı. Daha çok çalışmamız, mutlaka üniversite kazanmamız gerektiğini gösterdi. Cesaret verdi. Bu imkanı bize veren tüm büyüklerimize teşekkür ederiz.” dediler.

Pazar akşamı Çanakkale’ye uğurlanacak öğrenciler, 14 Mart Pazartesi gününü Çanakkale şehitliğinde geçirecekler.

 

Son Güncelleme: 11.04.2014 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3