Şile’de Orman Okulu önce restoran sonra da organik pazar oldu! Sırada ne var?

Şile Kabakoz yolu üzerindeki Orman Okulu olarak açılan tesis yaz sezonu başında restoran hizmeti vermeye başladı. Daha sonra hizmetin durduğu tesis bu kez İ.B.B Doğal Pazarı olarak hizmet vermeye başladı. Ancak İBB’nin bu doğal pazardan haberi olup olmadığı merak ediliyor. İlçe kamuoyu bu alanın daha neye döneceğini merakla bekliyor

Şile’de Orman Okulu önce restoran sonra da organik pazar oldu! Sırada ne var?

Şile Kabakoz yolu üzerindeki Orman Okulu olarak açılan tesis yaz sezonu başında restoran hizmeti vermeye başladı. Daha sonra hizmetin durduğu tesis bu kez İ.B.B Doğal Pazarı olarak hizmet vermeye başladı. Ancak İBB’nin bu doğal pazardan haberi olup olmadığı merak ediliyor. İlçe kamuoyu bu alanın daha neye döneceğini merakla bekliyor

05 Eylül 2017 Salı 13:14
Şile’de Orman Okulu önce restoran sonra da organik pazar oldu! Sırada ne var?

İstanbul'da tarımsal üretimi desteklemek, tüketicilerin de çiftçilerin ürünlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen "Doğal Pazar", ilk olarak Pendik'te Kurtdoğmuş Köyü yolu üzerinde bulunan Kurnaköy Kurban Kesim Merkezi önünde hizmete açıldı. Doğal Pazar'ın hizmete girmesi dolayısıyla Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ile pazar alanını gezen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, tezgâhlardan alışveriş yaptı.

Şile’deki İ.B.B Doğal Pazarı ne zaman açıldı?

Pendik’ten daha önce Ağva Yolu Kabakoz (Köyü) Mahallesi sınırları içerisinde 06 Kasım 2016 tarihinde “Orman Okulu” adı altında tesis görkemli bir açılışla hizmete girmişti. O tarihteki açılışta Kabakoz ve çevre köylerde yetiştirilen ürünlerin pazarlanacağını yetkililer tarafından duyurulmuştu. Ancak daha sonraki gelişmeler kamuoyunda kafalarda soru işareti oluşturdu.

Öte yandan açılışına İlçe protokolünün tam kadro katıldığı “Orman Okulu” yaz sezonun hemen başında adeta bir restoran havasına sokulduğu dikkatlerden kaçmadı. Tesis önünde yer alan kırlangıç bayraklarda ormanın içerisinde balık restoranı havası yaratılması bir kez daha şaşkınlık yarattı.

ORMAN OKULU MU RESTORAN MI?

Kapısında ‘Orman Okulu’ yazan tesisin okul mu yada restoran mı olduğu pek anlaşılamıyordu. Edindiğimiz bilgilere göre, bölgeye yakın olan diğer mesire alanlarıyla bir bütün olduğu ve üç tesisin “C SINIFI MESİRE ALANI” olduğu tesisin köy muhtarlığı adı altında İ.B.B den kiralandığı iddia edildi. Konuyla ilgili yaptığımız araştırmalara göre; adı geçen tesisin İ.B.B den kiralanan ve Kabakoz muhtarlığına gelir sağlanması amacıyla kiralandığı iddiaları şaşkınlık yaratırken durumun amacının dışında olduğu daha da kafaları karıştırdı.

İŞLETME VE ÇALIŞMA RUHSATI BULUNMAMIŞTI!

İddialara göre İ.B.B’ den sözde Kabakoz Köyü Muhtarlığına şahıs adına kiralandığı ve yaz sezonu başında okul adı altında restoran görüntüsüyle hizmet vermeye başlaması sosyal medyaya yer alınca Şile Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekiplerini tesise ekip yollamasıyla söz konusu yerin işletme ve çalışma ruhsatlarının olmadığı ortaya çıktı.

Zabıta yetkililerinden o tarihlerde edinilen bilgilere göre işletme sahiplerinin ‘RUHSAT MÜRACAATI’ yapacakları söylendi. Ancak kısa zaman sonra aynı işletme önünde bulunan Levrek, Çupra gibi görsellerin yer aldığı kırlangıç bayraklar ve fiyat tabela listesi kaldırıldı. Kabakoz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bu tesisin gerçek vasfı nedir bilinmez ama bu sefer tesis işletmecileri tarafından yapılan ve iddialara göre köy sakinlerinin ekonomisine katkı sağlamak üzere yapıldığı iddia edilen küçük Pazar yerinde İ.B.B Doğal Ürünler Pazarı tabelası dikkat çekti.

DOĞAL ÜRÜNLER PAZARI YANLIZCA PENDİK’TE

İ.B.B Muhtarlıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre; İstanbul Büyük Şehir Belediyesi sınırları içerisinde sadece Pendik ilçesinde bir doğal Pazar olduğu, bir diğer pazarında ‘Yer Yüzü Pazarı’ ismiyle Şile Merkezinde olduğu ifade edildi.

Kamuoyu adına soruyoruz!.

Ağva yolu üzerinde Kabakoz Mahallesi sınırında yola konulan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Doğal Pazar tabelasından İ.B.B bilgisi var mıdır?

İ.B.B Muhtarlıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı yetkililerin verdiği net bilgiler ışığında İstanbul’da iki ayrı ilçede olduğu ve bu doğal pazarların ardından Şile Kabakoz yolu üzerinde kendiliğinden meydana çıkan bu “Doğal Pazar” kimindir?

Hiçbir resmi pazar satış yapma yetkisi olmayan ve İ.B.B Doğal Pazarı adı altında varlık gösteren bu pazarın kim hangi güce dayanarak açtı?

Flashaber Gazetesi olarak, kısa süre önce Orman Okulu olarak açılan tesis yaz sezonu başında restoran hizmeti vermeye başladı. Daha sonra hizmetin durduğu tesis bu kez İ.B.B Doğal Pazarı olarak hizmet vermeye başladı. Yetkililerin bu konuda ne yapacağını kamuoyu merakla bekliyor..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yılmaz Çağlar 2017-09-05 15:47:16

Uyanıklar grubu Şile'dede var demekki. Kabakoz Muhtarımı? Okul Yöneticisimi? Kabakoz halkı bunun hesabını sormalıdır diye düşünüyorum.

Avatar
İsimsizÖğretmen(bilenbilir) 2020-04-25 17:07:01

Bu kurumda çalışıyorum, fotoğraftaki yer asıl okulun ek binası olarak faliyetini sürdürmekte, 2 aydırda maaş alamıyorum ben dahil 11 öğretmen istifaya zorlandık, aslında orman okulu değilde şile restorant, ne biliyim pusha, kuşa, kuka restorant gibi bir işletme açsalarmış en azından çocuklara yazık olmazmış gerçi bunlardan çok türedi eğitimden anlamayan, çocuklara ve öğretmenlere birer meta olarak bakan cebine 3 milyon koyan herkes okul açtı şimdi tek tek batıyorlar, beter olun

Avatar
fatmaffff 2020-04-06 20:55:43

Ne olduğu belli olmayan bir kurum.

Avatar
HASAN YILMAZ 2017-09-06 16:43:49

YA İYİ GÜZEL BİZ BU OKULUN HABERLERİNİ TV KANALLARINDA İZLEDİK. NE BU REZALET? KİMSE BU DURUMUN FARKINDA DEĞİLİM? HA BİRDE ACI OLANI BURAYI İLÇENİN PROTOKOL ÜYELERİ AÇMIŞ. KİM İÇİN ÜZÜLSEM BİLEMEDİM AÇIKÇASI. KİM KİMİ KULLANDI BURADA?

Avatar
Hakan 2020-08-07 03:46:15

Bunlar çoğu velileri dolandırdı. Erken kayıt adı altında parayı toplayıp kaçtı bende bu mağdurlardanım başkalarıda yanmasın

banner3

banner72