ŞİLE’DE DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLANDI

Şile Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” Şile’de renkli görüntüler eşliğinde kutlandı.

ŞİLE’DE DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLANDI

Şile Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” Şile’de renkli görüntüler eşliğinde kutlandı.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:51
ŞİLE’DE DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLANDI

Atatürk anıtı önüne traktörleriyle gelen çiftçiler Şile İlçe Tarım Orman Müdürü Kemal benli tarafından karşılanan çiftçiler; kendi günlerinde ilk olarak Saygı Duruşunda bulundular ve İstiklal Marşını birlikte okudular ardından İlçe Müdürü Murat Benli çiftçiler eşliğinde Atatürk büstüne çelenk koydu.

Törende konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Benli yaptığı konuşmada; “Dünyanın en kutsal mesleği ilk insanın bize mirası olan çiftçilik, helal rızık, alın teri emek ve gayret demektir. Nice evler topraktan elde edilen gelir ile kuruldu, nice kızlar çiftçilik geliri ile uğurlandı, koyun verdi kuzu verdi, süt verdi yemek verdi et verdi kazma ile dövmeyince kıt verdi. Benim sadık yârim diyen Aşık Veysel’in dediği gibi toprağa verilen değer büyük önem arz etmektedir” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı konuşmasında “ Çiftçilerimizi attığımız her adımda varsınız diyerek tarif edebilirim. Olmazsa olmazımızsınız. Gerçekten bu anlamdaki kutsalımızsınız. Toprağı ekmek, üretmek, insana faydalı olmak gerçekten çiftçi eşittir alın teri, çiftçi eşittir bereket, çiftçi eşittir bol kazanç. Sizi destekleme konusunda bizlere düşen ne görev varsa gerek hükümetimiz gerekse bizler yerel siyasette sizlerin yanındayız” dedi.

Çiftçiler son olarak Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran’ı makamında ziyaret ettiler. Çiftçilerle sohbet eden Kaymakam Karaboran İlçemizde Tarımsal turizmin kalkınması yolunda bizler Kaymakamlık olarak hazırız. Ancak elbette ki büyüklerimiz bu işin ustaları ama özellikle gençlerimizin bu konuda teşvik edilmesi gerekli şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72