Şile'de doğal ürünler görücüye çıktı

Şile Belediyesi, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde bölgede yetiştirilen..

Şile'de doğal ürünler görücüye çıktı

Şile Belediyesi, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde bölgede yetiştirilen..

25 Nisan 2013 Perşembe 13:12
Şile'de doğal ürünler görücüye çıktı

Şile Belediyesi, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde bölgede yetiştirilen doğal köy ürünlerini sergiledi. Şile terminal meydanında görücüye çıkartılan ürünler hafta sonu Şile’ye gelen tatilcilerin ilgi ve beğenisini kazandı.

Belediye Başkanı Can Tabakoğlu konuşmasında; “Şile’de Cuma günleri kurulan semt pazarımızın belli bir kısmında köy pazarımız yer almakta. Ancak bu haftaki pazarın bu kadar geniş kapsamlı olması, Turizm Haftası nedeniyle… Görüldü ki  hafta sonu Şile’y gelen misafirlerimiz bu durumdan son derece memnun… Bundan böyle, her hafta sonu geniş kapsamda köy pazarını açarak, Şile’ye gelen İstanbullu ile tatilcileri buluşturacağız” dedi.

Başkan Tabakoğlu, bu çalışmanın Şile köylüsüne ekonomik açıdan girdi sağlanması noktasında önem taşıdığına dikkat çekti ve, “Ayrıca bu pazarları köylerde de kurarak yerinde satış ve her köye köy fırını projemiz var. Köylünün ürettiği ekmeği, gelen misafirlere satabilmelerini sağlayacağız” dedi.

""

Şile Kaymakamı Şükrü Görücü de yaptığı konuşmada; “Burada değil ama harici bir pazarda bir marketten yumurta alıp ‘köy yumurtası’ diye satan bir vatandaşı tespit ettik. İnsanları kandırdığı için gereken yapıldı. Elbette gerçek üreticiye sözümüz yok. Pazar konusunda köylülerimize verdiğimiz bu destek, belki arzu ettiğimiz seviyede olmasa da bu bir başlangıç.  Göreve geldiğim dönem ile şimdi arasında tarımda ve turizmde  çok farklılıklar var. İstanbul’da on beş milyonluk bir pazar var. Bizim Şile’de ürettiğimizi satma sorunumuz olmaz. Yeter ki bu işi adam gibi yapalım” dedi.

Köy pazarında, Şile’de üretilen kestane balı, çiçek balı, marul, köy ekmeği, yöresel börek çeşitleri, erişte gibi ürünler ve bölgede seralarda yetiştirilen çiçekler, Şile bezi işlemeleri yer aldı. Doğal ürünler pazarında en dikkat çeken tezgah ise bahçe kazmada gerekli olan çapa, kazma ve baltaların olduğu tezgah idi.

Son Güncelleme: 25.04.2013 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3