Şehit yakınları ve gaziler övünç madalyası ile onurlandırıldı

İstanbul’da ikamet eden şehit yakını ve gazilere devlet övünç madalyaları; Bakan Kaya, Başkan Uysal ve Vali Şahin tarafından takdim edildi.

Şehit yakınları ve gaziler övünç madalyası ile onurlandırıldı

İstanbul’da ikamet eden şehit yakını ve gazilere devlet övünç madalyaları; Bakan Kaya, Başkan Uysal ve Vali Şahin tarafından takdim edildi.

26 Ocak 2018 Cuma 13:30
Şehit yakınları ve gaziler övünç madalyası ile onurlandırıldı

İstanbul Valiliği Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nin ikincisi İstanbul Wow Otel’de gerçekleştirildi. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Törende; Çekmeköy, Fatih, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla ilçelerinde ikamet eden 8 şehit yakını ile 230 gaziye madalyaları takdim edildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, şehit ve gaziler için dua edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz'da Türkiye’nin bütün dünyaya örnek olacak bir demokrasi örneği sergilediğini belirterek, şu an Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili şunları söyledi:

“Askerlerimiz adeta düğüne gider gibi cepheye gittiler. Askerlere, ailelerinize ne söylemek istersiniz diye sorulduğunda, ‘Beklemesinler’ dediler. O askerin annesine sorulduğunda ise, ‘Dört evladımı ve hatta eşimi bile cepheye yollarım. Ve onları beklerim’ dedi. Böyle kahraman Mehmetçikler ve anaları olduğu sürece bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. İzim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Biz sınırlarımızdaki terör oluşumunu engellemek için oradayız. Yerlerinden yurtlarından edilmiş tüm insanların da bu teröristlerden kurtulması gerekiyor.Rabbim Afrin’deki askerlerimizi muzaffer eylesin. Ayağına taş değdirmesin. Onları korusun.

BAŞKAN UYSAL: “ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN SAYESİNDE BUGÜN VARIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da 15 Temmuz ve Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’nda çarpışan şehit ve gazileri başta olmak üzere bütün şehitlere rahmet gazilere şükranlarını sunduklarını belirterek, “Afrindeki Mehmetçiğimizin başarıları için duacıyız. İnşallah başaracaklar” dedi.

“Tarih boyunca vatanımızı ayakta tutmak, var etmek için fedakarlık yapan, mücadelesini ortaya koyan sizler sayesinde bugün varız” diyen Mevlüt Uysal, ülkemizin stratejik coğrafyada bulunması deneniyle saldırılara maruz kaldığını söyledi.
Uysal, “Gün geldi 15 Temmuz gibi kendi içimizden başkalarının kuklası olan bir terörle ilk defa karşılaştı. Böyle olmasına rağmen sizler sayesinde dünyada ilk defa imanıyla tanka, silaha karşı koyan ve bu hain darbe girişimini başarısız kılan bir örnek ortaya koydunuz. Üzerinize düşen imtihanı en güzel şekilde başardınız. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.
“Tarih boyunca devletsiz kalmayan birkaç milletten biriyiz” ifadesini kullanan Uysal, bunun vatanı ve milleti için fedakarlık yapan şehit ve gazilerimiz sayesinde olduğunun altını çizdi. Afrin Operasyonunun 15 Temmuz’un bir başka versiyonu olduğunu dile getiren Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu millet var oldukça, bu devlet var olmaya deva edecek. On milyonlar vatanı ve milleti için her zaman hazır diye düşünüyoruz. Bu tören devletimizin ve milletimizin omuz omuza olduğunu göstermek adına önemli bir tören. Geçmişte bir şehirde, köyde kimde Kurtuluş Savaşı madalyası varsa onlar hep baş köşedeydi. Sizler de bu madalyayı alacaksınız ve sizden sonraki nesliniz de bu madalyaları gururla taşıyacak.

Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, İbni Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözünü hatırlatarak, bu coğrafyanın Türkiye’ye birçok imkanlar sağladığını, ancak bir takım zorluklar da yaşattığını söyledi. Şahin, “Bu coğrafyada ayakta kalmak, tutunabilmek için diğer Miletlerden farklı bir fedakarlık içinde bulunmak zorundayız. Bizim milletimiz bir yıldır bu coğrafyada bu bedeli ödeyerek ayakta kalıyor. İnşallah kıyamete kadar da ayakta kalacak” dedi.

Son Güncelleme: 25.01.2018 23:13
Anahtar Kelimeler:
ŞehitİBBMevlüt Uysal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72