Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami İbadete Açıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami 10 Temmuz Cuma günü sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak ibadete açıldı.

Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami İbadete Açıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami 10 Temmuz Cuma günü sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak ibadete açıldı.

14 Temmuz 2020 Salı 15:35
Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami İbadete Açıldı

15 Temmuz kahramanı şehidimizin adını taşıyan caminin açılışına vatandaşların yanı sıra Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Cebeci, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arzu Gür, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Baykara, Üsküdar İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Taşçı, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Şehit Onur Ensar Ayanoğlu'nun babası İhsan Ayanoğlu katılım sağladı.

Cuma namazıyla ibadete açılan caminin açılışında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Çamlıca’nın eteklerinde İstanbul’un en hakim noktalarından birisi burası. Burada eskiden bir cami vardı. Yılların getirdiği yorgunlukla bayağı eskimişti. Üsküdar Belediyesi olarak bu camiyi adeta yeniden yaptık. Bir noktadan aldık ve bu noktaya getirdik. Camimizi yeni haliyle ve yeni adıyla ibadete açıyoruz. Hemen bu caminin aşağısında bu mahallede şehidimiz Onur Ensar Ayanoğlu, genç kardeşimiz 15 Temmuz gecesi şehit oldu. Onun adını yaşatmak için camimiz “Şehit Onur Ensar Ayanoğlu” adıyla yeniden ibadete açılıyor. Hepimize hayırlı ve mübarek olsun." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Cebeci, “Din için, vatan için, millet için fedai can eden birinin adının bu camiye verilmesinin ayrı bir özelliği ayrı bir değeri var. İnşallah bu 15 Temmuzlar bir daha yaşanmaz. Bilsinler ki o düşüncede olanlar, yeniden böyle bir şey söz konusu olursa çok büyük bir dirençle millet tepki gösterecektir. Bu millet her zaman vatanı dini ve milleti uğruna can vermeye hazırdır.” dedi.

Açılış konuşmaları ardından Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Cami, İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı'nın dualarıyla kurdele kesilerek ibadete açıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3