Sancaktepeli, bu alanı mumla arıyor. 

Sancaktepeli, bu alanı mumla arıyor. Afet alanı ranta kurban gitti!

Sancaktepeli, bu alanı mumla arıyor. 

Sancaktepeli, bu alanı mumla arıyor. Afet alanı ranta kurban gitti!

18 Ağustos 2017 Cuma 15:25
Sancaktepeli, bu alanı mumla arıyor. 

Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi’nde deprem sonrasında sahra hastanesi yapılması için tahsis edilen arazi, imar planı değişikliğinden sonra konut alanına çevrilmişti. Bölgenin en büyük afet alanı olan 300.000 m2 kamu arazisinin üstünde şimdilerde konsept projeler yükselmiş durumda.Büyük Marmara Depreminin 18. yıldönümünde deprem gerçeği ile bir kez daha karşı karşıyayız. Uzmanlar, olası bir İstanbul depreminde bahsederken gözler ilçelerdeki deprem toplanma alanlarına çevrildi. Ancak ilçelerdeki deprem toplanma alanlarının üstünde şimdi konsept projeler yükselmiş durumda. Aynı durum Sancaktepe için de geçerli. İlçenin en büyük toplanma alanı satıldı.

Sancaktepe’nin en büyük kamu arazisi böyle buhar oldu

Kırmızı çizgiler ile çevrili olan bölge, Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi’nde geçmiş yıllarda Sancaktepe Belediyesine ait olan 300.000 M2 lik kamu arazisiydi. 2008 yılında Samandıra Belediye başkanı tarafından 220.000 M2 'si satıldı. 2009 yılından sonra ise Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem tarafından yaklaşık 80.000 M2 Arazi satışı yapıldı. Satılan arazilere yapılan projeler (Ring Avm-Rings Konut projesi 1500 daire - Bizim Tepe Aydos 1100 Daire ve AVM projesi - Sinpaş Aydos Country projesi 1100 daire +Avm projesi-Selçuklu Vadi projesi 400 Daire + AVM projesi- toplam 3.500 Daire Yaklaşık 500 Dükkan) 400.000 insanın yaşadığı bir ilçenin AFET planı yok. 2010 yılında o donem basbakan olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan bu alanda, Kızılay'ın düzenlediği deprem tatbikatına katılmıştı.

Sancaktepeli : “Depremde AVM’ye mi koşalım?”

Sancaktepe Belediyesi tarafından 2013 yılında yapılan imar değişikliğinden önce “sağlık tesisi” alanı olan arazinin “konut ve ticaret” alanına çevrilmesine bölge sakinleri ve çevreciler büyük tepki göstermişti. Bölgenin en büyük kamu arazisinin konut alanına çevrilmesi ile birlikte ilçede deprem ve doğal afetler için toplanma alanı kalmadı. Sancaktepeliler yıllardır yaşanan bu durumdan oldukça rahatsız. Olası bir depremde nerede toplanacaklarını bilemediklerini söyleyen Sancaktepeliler, “Depremde buraya yapılan AVM’lere mi koşalım?, İstanbul depremi kaçınılmaz ancak belediyenin bir afet planı yok” diyorlar.

Son Güncelleme: 18.08.2017 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nilüfer 2017-08-18 18:16:08

Sancaktepenin iyi yönetilemediğini görüyoruz zaten

banner3