Ramazanın Bereketi ”Fasl-ı Ramazan”da

Üsküdar Belediyesi bu Ramazan ayında da Üsküdarlılara dopdolu bir Ramazan...

Ramazanın Bereketi ”Fasl-ı Ramazan”da

Üsküdar Belediyesi bu Ramazan ayında da Üsküdarlılara dopdolu bir Ramazan...

08 Temmuz 2013 Pazartesi 19:07
Ramazanın Bereketi ”Fasl-ı Ramazan”da
Üsküdar Belediyesi bu Ramazan ayında da Üsküdarlılara dopdolu bir Ramazan vaat ediyor. İftar çadırı geleneğini başlatan ve bu zamana kadar birçok yerde uygulanmasına örnek olan Üsküdar Belediyesi mahalle iftarları ile Ramazanın bereketini bu yıl da Üsküdarlılarla paylaşacak.
 
 Ramazanın ilk günü olan 09 Temmuz Salı akşamı sahildeki dubada yapılacak iftar programına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın katılacak.
 
 
Üsküdar sahilde her akşam iftar verecek olan belediye yaz sıcağında oruç tutanlara sahil serinliğinde hizmet edecek. “Üsküdar’da Fasl-ı Ramazan” adıyla yapılacak olan organizasyonlar iftarların yanı sıra özel sahne programları ile de renklenecek. Şemsipaşa Meydanı’nda Kız Kulesi manzarası ile gerçekleşecek olan programlarda konserlerden Geleneksel Türk Tiyatrosu’na, şiir dinletilerinden Kuran-ı Kerim tilavetine kadar birçok etkinlik düzenlenecek.  
 
 
Her akşam Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun iftar sonrası sahne alacağı programlarda tiyatro sonrası pazartesi ve perşembe günleri Kuran Tilaveti, çarşamba günleri farklı dillerde ilahi konserleri, cuma, cumartesi, pazar günleri ise tasavvuf müziği konserleri yer alacak. Programlar 21.15 – 00.15 saatleri arasında yapılacak.
 
 ""
 
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Ramazan ayı ile ilgili yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bu mübarek ayda biz olabildiğince curcunadan uzak, Ramazan ayının ruhuna ve geleneklerimize uygun bir programla halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Daha çok eğlence, daha çok yemek yerine daha çok tefekkür, daha çok paylaşım ve israftan kaçınma diyoruz. Bu hassasiyetleri gözeterek hazırlandığımız Ramazan ayı hepimize mübarek olsun” dedi.
Son Güncelleme: 08.07.2013 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3