POYRAZ´LI ÇEKMEKÖY´ÜN 10 ALTIN YILI

​​​​​​​Çekmeköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Çekmeköy Belediye Başkan adayı Ahmet Poyraz, 10 yılda vizyoner ve başarılı çalışmaları ile Çekmeköy´ü marka bir kent haline getirdi.

POYRAZ´LI ÇEKMEKÖY´ÜN 10 ALTIN YILI

​​​​​​​Çekmeköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Çekmeköy Belediye Başkan adayı Ahmet Poyraz, 10 yılda vizyoner ve başarılı çalışmaları ile Çekmeköy´ü marka bir kent haline getirdi.

05 Mart 2019 Salı 19:32
POYRAZ´LI ÇEKMEKÖY´ÜN 10 ALTIN YILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından örnek ve başarılı çalışmaları ile yeniden hizmete aday gösterilen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, geride bıraktığı 10 senede Çekmeköy’ü marka kent haline getirdi. 2009 yılında göreve gelen Poyraz, yeni kurulan bir ilçeyi bugün uluslararası projeleri ile adından söz ettiren bir ilçe haline dönüştürdü.

Çekmeköy; kentsel dönüşüm, uluslararası kültürel çalışmalar ve projeler, sosyal donatı alanları ile yepyeni bir çehreye bürünmüş durumda. Bugün bir çok projelere imza atan Ahmet Poyraz yeni proje ve icraatları ile vatandaşın karşısına yeniden çıkıyor.

İşte Başkan Poyraz’ın devam eden ve yeni projeleri;

Devam Eden Projeler

ENGELLİ ÇOCUKLARA OKUL

Çekmeköy Belediyesi, engelli çocukların eğitim görmeleri için özel donanımlı okul yapıyor. Belediye arsasında bütçesinin büyük kısmı belediye tarafından finanse edilen, hayırsever iş adamı desteği verdiği inşaat çalışmaları tamamlandığında bina Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek.

SAĞLIĞA DEV PROJELER

Göreve geldiğimizde 5 aile sağlığı merkezi ve küçük bir poliklinik vardı bölgemizde. Her mahallede bir aile sağlığı olsun diye işe başlamıştık ama şuanda bir mahalleye iki tane aile sağlığı merkezi açtığımız da oldu. Şuana kadar 25’i aşkın aile sağlığı merkezi kazandırdık. Doğa Aile Sağlığı Merkezi ve Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Bunun yanında ki bizce en önemlisi büyük bir devlet hastanesi çalışması başladı. İnşaat çalışmalarında sona yaklaşılan hastanemiz yakın zamanda kullanıma açılacak. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin Çekmeköy Polikliniği gibi branşında uzman hekimlerin hizmet verdiği 5 büyük polikliniğimiz oldu.

YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARI

Çekmeköy Belediyesi, doğasıyla İstanbul’un ciğerleri konumunda olan Çekmeköy’e yeni bir yeşil alan daha kazandırıyor. Çamlık Sokak’ın genişletileceği projede, Çamlık Mahallesi tel boyunda yol kenarındaki alanlar da vatandaşların kullanımına sunulacak. Çekmeköylü vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebileceği bir yeşil alanı daha ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ İlçemiz İstanbul’un en yeşil ilçelerinden bir tanesi. Bizde ilçemizin yeşiline yeşil katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Proje tamamlandığında her gün binlerce vatandaşın faydalanabileceği, spor yapıp eğlenebileceği “Modern ve Model Çekmeköy’e” yakışır güzel bir işe imza atmış olacağız.” dedi.

ÇEKMEKÖY’E YENİ KÜLTÜR MERKEZLERİ YAPILIYOR

Çekmeköy Belediyesi artan nüfusa bağlı olarak mahallelere yeni kültür merkezleri kazandırmak için çalışmalara başladı. Yeni kültür merkezleri; Şahinbey Caddesi, Hamidiye ve Sırapınar Mahalleleri’nde yapılıyor. Hamidiye Mahallesi’ndeki Hamidiye Kültür Merkezi yıkılıp, daha kapsamlı hizmet verecek yeni binalar yapılırken; Şahinbey Caddesi’nde yapımı planlanan Çekmeköy Kültür Merkezi, Doğa Park’ın önündeki boş arazide yükseliyor. Yeni Hamidiye Kültür Merkezi ve Sırapınar Köy Konağı bunlardan bir kaçı.

YENİ PROJELER

ALEMDAĞ İLİM CADDESİ DÜZENLEMESİ

Kentsel tasarım projesinin ardından kaliteli yapı stoğu ile modern şehir alt yapısının kurulduğu Alemdağ Mahallesi İlim Caddesi ile prestij caddeye kavuşuyor. Projede, Muhtarlık binası ve vatandaşların belediye hizmetlerine kolayca ulaştığı Seri Nokta İletişim Merkezleri de yer alıyor. Alemdağ Aile Sağlığı Merkezi’ni de içine alan düzenlemelerde; çocuk oyun alanları da bulunuyor.

ALEMDAĞ YÜZME HAVUZLU SPOR KOMPLEKSİ

Ekşioğlu, Çatalmeşe, Nişantepe Reşadiye Mahalleleri’nin orta noktasına inşa edilecek spor merkezinde; yarı olimpik yüzme havuzu, salon sporları için alanlar yer alacak.

ANADOLU KÖY

Çekmeköy Ömerli Mahallesi’nde kentliler için bir doğa ve kültür aktivite alanı olarak planlanan ‘Anadolu Köy’ projesi ile sadece ilçe sakinleri değil il ölçeğinde bir yeni yaşam merkezi oluşturuyor. Şehrin yoğunluğunda kendini kaybedenleri, yeniden doğa ve doğalla buluşturmayı hedefliyor.

Bilişim ve Yenilik Merkezi

Paylaşımlı ofis; daha konforlu bir çalışma alanına sahip olma ve çalışılan saatlerde de sosyal yaşamı sürdürebilme, şehrin merkezi konumunda bulunan konforlu bir ofiste çalışmak ve aynı zamanda da yaşamak ve yaratıcılıklarını, farklı disiplinlerden ilham, fikir, katkı ya da yapıcı eleştirmenler, anlık geri bildirimler, sürekli işbirlikleri ve insiyatifler ve tasarım sırasında revizyonlar yoluyla en iyi modelle özgürce geliştirebilecekleri rahat bir çalışma ortamı sağlayan son yıllarda tüm dünyada popülerleşen çalışma ortamlarıdır.

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ

Çekmeköy Millet Bahçesi ve Yaşam Merkezi, Çocuklar, Gençler, Kadınlar, Yetişkinler, Yaşlılar gibi farklı yaş grubu kullanıcıların bir arada sosyalleşebilecekleri ve kişisel gelişimlerine yön verebilecekleri bir yeşil alana kavuşuyor. Projelendirme ve inşaat toplam süresi göz önüne alındında bu projenin 24 ayda vatandaşların kullanımına sunulması hedeflenmektedir.

ENERJİ KÖY VE KONGRE MERKEZİ

Milli enerji politikamız çerçevesinde geliştirilen projede, enerji konusunda dışa bağımlılığın en aza indirilmesi için yeni projeler bu merkezde üretilecek. Merkezin içinde ulusal ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak Anadolu Yakası’nın en büyük kongre merkezi de yer alacak. İçinde haliç kongre merkezi gibi bir Kongre merkezi olacak ve bu alandaki etkinlikler burada yapılacak.

GENÇLİK MERKEZİ

Alemdağ, Taşdelen, Ömerli ve Merkez Mahalleleri’nde kurulacak Gençlik Merkezleri’nde, gençlere kendilerini geliştirebilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir ortam sağlanacak. Sosyal ve kültürel alanlarda verilecek eğitimlerle çağın gerisinde kalmayan, sürekli gelişime ve değişime açık bir gençlik için çalışmalar yapılacak.

ÇEKMEKÖY HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİ

Çağın gerekliliklerine uygun şekilde tasarlanan rehabilitasyon merkezi ile hayvan dostlarımız ücretsiz olarak tedavi edilecek. Uzaman ekipler modern şekilde dizayn edilmiş bu merkezde; muayene, acil müdahale, tanı ve tedavi, operasyon, aşılama, kimliklendirme ve önemlisi sahiplendirme gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek.

SERİNDERE VADİ PARK

Eşsiz doğasıyla İstanbul’un ciğerleri konumunda olan Çekmeköy bir yeşil alan daha kazanıyor. Merkez Mahallesi Ömer Aktuğ Parkı’ndan başlayarak Mimar Sinan Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı’na kadar ıslah edilmiş dere boyunca devam eden alanda yapılacak olan bu park, Çekmeköylülerin ve İstanbulluların uğrak mekanlarından biri olacak.

SIRAPINAR DOĞA SPORLARI MERKEZİ VE SOSYAL TESİSİ

Proje ile Sırapınar göletinin etrafında yapılması planlanan projeyle, tamamen doğaya uygun olarak; bisiklet yolları, yürüyüş yolları, botanik bahçeler ve sosyal tesis yapılacak. Tesisin arka cephesinde gençler için macera parkı, izciler için kamp alanları yer alacak.

ŞEHİTLER CADDESİ KENTSEL TASARIM PROJESİ

Modern şehir yapısına uygun şekilde tasarlanan projeyle Ekşioğlu Mahallesi’nde bulunan Şehitler Caddesi yeşil alana dönüştürülecek ve bu alanın altı kapalı otopark olarak dizayn edilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

TAŞDELEN ŞEHİR KÜTÜPHANESİ VE YAŞAM MERKEZİ

Taşdelen Şile yolu kenarında yapılacak proje ile gençlik ve kadın merkezlerini bir araya getirecek. 47 bin m2’lik bir alanda yapılması planlanan kompleks; şehir kütüphanesi ve kadın merkezi olarak iki bölümden oluşuyor. Sosyal yaşam ve hizmet alanı olarak planlanan projede yer altı otoparkları da bulunacak.

Son Güncelleme: 06.03.2019 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72