Pendik'te trafik artık rahat...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yılda tamamladığı, 13 milyon 500 bin...

Pendik'te trafik artık rahat...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yılda tamamladığı, 13 milyon 500 bin...

12 Temmuz 2013 Cuma 17:50
 Pendik'te trafik artık rahat...

 

Pendik’te trafik artık rahat...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yılda tamamladığı, 13 milyon 500 bin TL’ye mal olan çalışmasıyla Pendik'te yan yollar tek yön oldu. Dolayoba alt geçidi genişletildi.

İstanbul ve Pendik trafiğini rahatlatacak Pendik Tavşantepe köprülü kavşağı ve yol inşaatı tamamlanarak Pendiklilerin ve İstanbulluların hizmetine sunuldu. Bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan çalışma sayesinde, Pendik-Kaynarca arasında kalan yan yollar tek yön olarak düzenlendi ve her iki yönde kesintisiz trafik akışı sağlandı.

Pendik Tavşantepe yol ve kavşak inşaatının temeli, geçtiğimiz yıl, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla atılmıştı. 13 milyon 500 bin TL’ye mal olan köprülü kavşak çalışmasında en önemli düzenleme yan yollara getirildi. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağı ile Orta Mahalle arası yan yollar tek yön oldu. Buna göre, araçlar, D-100 (E-5) Karayolunun kuzey yan yolunda İstanbul; güney yan yolunda ise Ankara istikametine doğru hareket edebiliyor.

""

E-5’e Yeni Bağlantı Noktaları

Proje ile birlikte; D-100 (E-5) Karayolunun İstanbul yönünden gelen araçlar, yeni bağlantı yolu ile güneyde yer alan hastanelere rahatlıkla ulaşım sağlayabilecekler. Yine güney yan yoldan E-5’e yapılan bağlantı yolu ile Ankara istikametine bağlantı sağlanabilecek. Ayrıca, Marmara Üniversitesi Araştırma ve  Eğitim Hastanesi’ne rahat ulaşım sağlanmış oldu.

Uygulamayla birlikte gelen bir diğer değişiklik de, Kaynarca bölgesinden İstanbul yönüne gidişte bulunan benzin istasyonu yanındaki D-100 (E-5) bağlantı yolunda gerçekleştirildi. Bağlantı yolu tek yön olarak düzenlendi. Bu bağlantı yolu ile sadece E-5 Ankara yönünden gelen araçlar yan yola bağlanabilecek. Yan yoldan D-100’e (E-5)  giriş yapmak isteyenler araçlar da Dolayoba bölgesinde açılan yeni bağlantı yolu ile D-100’e (E-5)bağlanabilecekler.

Dolayoba Alt Geçidi Genişletildi

Projenin bir diğer önemli çalışma ise Dolayoba altgeçidinde gerçekleştirildi. Tek araçlık altgeçit genişletilerek güney istikametine doğru tek yön oldu. Sahil tarafından gelip kuzey yan yola ya da Dolayoba bölgesine ulaşmak isteyen araçlar, altgeçit yerine köprülü kavşağı kullanabilecekler. Proje kapsamında; 35 metresi kapalı, toplam 185 metre uzunluğunda 1x1 araç altgeçit, 35 metre yaya altgeçidi, 47 metre uzunluğunda 2x2 araç üstgeçidi ve 3 km yol düzenlemesi yapıldı.

Son Güncelleme: 12.07.2013 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72