Pendik'te sivrisineksiz bir yaz

Sivrisineklerle mücadele için haftalık program yapan Pendik Belediyesi ...

Pendik'te sivrisineksiz bir yaz

Sivrisineklerle mücadele için haftalık program yapan Pendik Belediyesi ...

19 Haziran 2014 Perşembe 14:34
Pendik'te sivrisineksiz bir yaz

Sivrisineklerle mücadele için haftalık program yapan Pendik Belediyesi Çevre Koruma ekipleri, her gece farklı mahallelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. 4 ekip tarafından yürütülen ilaçlamada her mahalle haftada bir gün ilaçlanıyor.

Sıcakların artmasıyla beraber sivrisinekle mücadelede çalışmalarına aralıksız devam eden Pendik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, haftanın her günü belli mahallelerde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Verimli olması için ilaçlamanın günbatımı ile başladığını belirten yetkililer, Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü şekilde uygun koşul ve dozlarda kullanılan ilaçların çevre ve insan sağlığına zararsız olduğunu bildirdiler.

İlaçlama sırasında bunları yapmayın

Yetkililer, ilaçlama ile ilgili olarak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunuyor. Bunların başında, ilaçlamanın evlerinin içerisinde de etkili olacağını düşünerek pencerelerini açan vatandaşlar geliyor. Bu yanlış uygulama ile evlere giren sineklerin aslında ilaçlamadan kaçarak kurtulduğunu belirten yetkililer, çalışma esnasında kapı ve pencerelerin kapatılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca araçlarını durdurup haşerelere de müdahalede bulunulmasını isteyen vatandaşlar için de kullanılan ilaçların yalnızca sivrisinek ve karasineklerde etkili olduğunu ifade ettiler. Öte yandan dere, mazgal, boş arsalarda yuvaları bulunan sivrisinek yuvalarına da ilaçlama ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

Son Güncelleme: 19.06.2014 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3