Pendik'te ağaç şenliği

Orman Haftası dolayısıyla Pendik'te 15 bin fidanı toprakla buluşturmak için...

Pendik'te ağaç şenliği

Orman Haftası dolayısıyla Pendik'te 15 bin fidanı toprakla buluşturmak için...

27 Mart 2014 Perşembe 18:17
Pendik'te ağaç şenliği

Orman Haftası dolayısıyla Pendik’te 15 bin fidanı toprakla buluşturmak için ağaç dikme şenliği ve fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Ahmet Yesevi Mahallesi’nden başlatılan etkinlikte Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de çok sayıda vatandaşla birlikte ağaç dikti. 

Pendik'te toplam boş araziler ile daha önce yanan orman alanları, Orman Haftası’nda fıstık çamı, ıhlamur ve sedir ağaçları ile donatılıyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Orman Haftası ve Ağaç Bayramı, Ahmet Yesevi Mahallesi'nde gerçekleştirilen fidan dikimiyle kutlandı. Etkinlikler kapsamında vatandaşlara ücretsiz ağaç fidanı dağıtıldı. 7’den 70’e toplumun her kesiminden vatandaşın katıldığı ağaç dikim töreninde Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Pendikli sporcular, öğrenciler, yaşlılar ve gönüllüler de yer aldı. 4 farklı yerde toplam 12 hektarlık alana fıstık çamı, sedir ve ıhlamur ağaçları dikilirken, vatandaşlar da dağıtılan fidanların dikimini özenle gerçekleştirdi. 

Her yıl 100 bin fidan Pendik’e yeşil katıyor

Törende Halk Oyunları Ekibi’nin Erzurum ve Karadeniz yörelerine yönelik sergiledikleri gösteri büyük beğeni topladı. Halk oyunları gösterisinin ardından Fatih Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt ve Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Mustafa Coşkun birer konuşma yaptı. Ardından Dünya Ormancılık Haftası ile ilgili konuşmasında Kanlıca Orman İşletme Müdürü Abdullah Duman, kurum tarafından gerçekleştirilen fidan dağıtım programı ile vatandaşların orman ve ağaç sevgisinin artırılıp, çevre ve doğa bilincinin geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Fidan dağıtımına halkın yoğun ilgi göstermesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Duman, Orman İşletme Müdürlüğü olarak daha yeşil bir yaşam için yürütülen çalışmaların yıl boyu devam ettiğini ekledi.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ise yaptığı konuşmada en kıymetli işin yeşilliğin ve ormanlık alanların arttırılmasına yönelik olduğunu ifade ederek “Her yıl 100 binden fazla fidanın toprakla buluşması konusunda çabalarımız sürüyor. Bu alanlar bundan yüzyıllar önce de sık ormanlık alanlardı. Şimdi de öyle olmaması için herhangi bir sebep yok. Geçmişin değerlerine sahip çıkma kültürüyle ağaçlarımıza da sahip çıkmalıyız, çocuklarımıza da bu sevgiyi aşılamalıyız. Biz bu değerlere sahip çıkarsak ülkemiz cennet olur” dedi. Başkan Şahin, herkesin birer dikili ağacının olmasına vurgu yaparak, herkesin ormanlara muhtaç olduğunu ve bu yüzden ormanlara sahip çıkılması gerektiğini ekledi.
Daha sonra vatandaşlara, fidanın nasıl dikileceği ve fidan dikiminde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verilerek fidan dikimine geçildi.

 

Son Güncelleme: 27.03.2014 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72