Pendik'e dev bütçe: 510 Milyon TL

Pendik Belediyesi’nin 2018 yılına ait tahmini bütçesi 510 Milyon TL olarak açıklandı. Belediye Meclisi’nde kabul edilen bütçenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Şahin: “Bütçede son üç yıldan beri gelirimiz giderimizden daha fazla gerçekleşiyor” diyerek mali açıdan son derece disiplinli bir bütçe ortaya koyulduğunu söyledi.

Pendik'e dev bütçe: 510 Milyon TL

Pendik Belediyesi’nin 2018 yılına ait tahmini bütçesi 510 Milyon TL olarak açıklandı. Belediye Meclisi’nde kabul edilen bütçenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Şahin: “Bütçede son üç yıldan beri gelirimiz giderimizden daha fazla gerçekleşiyor” diyerek mali açıdan son derece disiplinli bir bütçe ortaya koyulduğunu söyledi.

19 Ekim 2017 Perşembe 13:30
Pendik'e dev bütçe: 510 Milyon TL

Pendik Belediye Meclisi, 2018 Yılı Performans Programı, Yatırım Programı ve Bütçesini görüşerek karara bağladı. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin tarafından sunulan 510 Milyon TL’lik 2018 yılı tahmini bütçesi, Meclis Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edildi. Bütçenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Şahin: “İnşallah, imkanlarımız ve yetkilerimiz çerçevesinde şehrimizin daha iyi şeyleri kazanması açısından bu bütçe, pek çok problemi çözer ve vatandaşımızın memnuniyetini sağlar.” diyerek meclis üyelerine teşekkür etti. 2017 Yılı Bütçesi 450 Milyon TL olan Pendik Belediyesinin 2018 Yılı Bütçesi 60 Milyon TL artışla 510 Milyon TL’ye yükselmiş oldu.

Bütçe 3 yıldır fazla veriyor

2018-2020 Bütçe Tasarısı Görüşmelerine genel bir sunum yaparak başlayan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, gerçekleştirilen ve hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi vererek meclis üyelerinin soruları yanıtladı. Bütçe Gelirlerinin Giderleri Karşılama Oranına bakınca son 3 yılda gelir kısmının gider kısmından daha yüksek bir performans gösterdiğini dile getiren Başkan Şahin: “Pendik Belediyesinin 2015 yılından beri geliri, giderinden daha fazla. 2017 yılında da gelirimizin yüzde 107 oranında gerçekleşmesini bekliyoruz. Gerçekçi ve mali açıdan disiplinli bir bütçe ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Performansı en iyi ilk 5 belediyeden biriyiz”

Başkan Şahin: “Biz bu çalışmayı yaparken bütün belediyelerin bütçelerini, harcama kalemlerini inceledik. Genel olarak tüm kalemlerde performansı en iyi olan ilk 5 belediyeden biriyiz. En açık farkı ortaya koyduğumuz yaklaşım, kurumsal belediyeciliğimiz. Şehre iyi hizmet eden bir ekiple doğru işler yapıyoruz. İnsan kaynakları politikamız, stratejik planımız, mali disiplinimizle istikrarlı ve uygulamada hakkaniyeti dikkate alan iyi bir performans ortaya koyuyoruz. Pendik Belediyesi ekibiyle buradan iftihar ettiğimi belirtmek istiyorum” dedi.

Yatırım oranı yüzde 35

Her yıl bütçesindeki yatırım oranının yüksekliğiyle dikkat çeken ve Türkiye genelinde büyükşehirlerle yarışan Pendik Belediyesi, bu yıl da yüzde 35’lik bir yatırım payı ayırdı. Yani belediyenin 2018 yılında da bütçesinin üçte birinden daha fazlası Pendik’in alt ve üstyapı yatırımları için kullanılacak.

Sosyal belediyecilik için yüzde 22 artış

Pendik’te mağdur ve dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere gerçekleştirilen sosyal belediyecilik çalışmaları için de bütçede ayrılan pay yüzde 22 oranında artırıldı. Başkan Şahin, mecliste bu konuyla ilgili bilgi vererek “Cari transferlerde geçen yıldan daha yüksek bir rakamla sosyal destek yüzde 8’lik bir rakama ulaşacak. Türkiye’nin ortalamasının çok üstünde sosyal yardım politikası uygulayan bir belediyeyiz” dedi.

Amacımız, şehri geleceğe hazırlamak

Yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, özellikle ulaşım ve otoparklar konusuna büyük önem verdiklerini dile getirdi. Pendik Belediyesinin asıl hedefinin vatandaşın beklentilerini gerçekleştirmek olduğunu belirten Başkan Şahin; “Ancak bu beklentileri hem şehrin imkan ve ihtiyaçlarının süzgecinden geçirerek hem de sadece bugünü kurtaran değil geleceğin hassasiyetini de öngören bir perspektifle gerçekleştirmek, bilimsel ve akademik destek de alarak şehre geleceğe hazırlamak gayreti içindeyiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72