‘OTİZM EKSİKLİK DEĞİL, FARKLILIKTIR’

Ataşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik hizmetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

‘OTİZM EKSİKLİK DEĞİL, FARKLILIKTIR’

Ataşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik hizmetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 13:30
‘OTİZM EKSİKLİK DEĞİL, FARKLILIKTIR’

Bu kapsamda Kayışdağı Lions Ataevi’nde “Otizmli Çocuklarda Erken Tanı ve Dil Konuşma Becerilerinin Önemi” isimli seminer düzenlendi.

Özel Eğitim Uzmanı Safiye Ateş tarafından verilen seminerde; otizm nedir, erken tanı ve otizmli çocuklar için hazırlanan programlar nelerdir, çocuklarda dil konuşma becerileri nasıl geliştirilir konuları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Otizmin dışardan kendini belli eden bir engel olmadığını ifade eden Ateş, “Otizm spektrum bozuklukları yani nöro gelişimsel bir bozuktur. İki yaştan küçük çocuklarda pek çok belirtiyi görmek ve değerlendirmek mümkündür. 1 yaşındaki küçük çocuklarda klinik gözlem ile sosyal iletişimsel yetersizlik tespit edilebilir. Otizmden etkilenmiş çocukların tanılama süreçleri olabildiğince erken olursa tedavi ve eğitim imkânları daha etkili olur. Erken tanı ve otizmli çocuklar için hazırlanmış özel programlarla otizmden etkilenmiş çocukların dil konuşma becerileri de erken dönemde böylece desteklenmiş olur. Unutmayın, otizm eksiklik değil farklılıktır” dedi.

Safiye Ateş seminerde, “Çocuklarınızda özellikle yaşıtlarından farklı davranış biçimleri gördüğünüzde, göz teması kurmamasında, konuşmama, ismi ile seslendiğinizde tepki vermeme, komutları anlamakta zorlandığında, söyleneni dinlemememe veya anlamama, sürekli aynı şeyleri tekrarlama, dikkat problemi yaşanması, aşırı hareketlilik durumu, takıntılı davranışlarda bulunma, nesnelerin sadece bir parçasına odaklanma, el çırpma, bedenini sallama, sesler çıkarma gibi davranışlarına ve tepkilerine çok dikkat etmelisiniz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3