Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan haberimize açıklama

06.11.2017 tarihli sayımızda ‘Mesire Alanı mı, Ormana İhanet mi? Başlıklı haberimize Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Yayın ilkelerimiz gereği cevap hakkını aynen yayınlıyoruz..

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan haberimize açıklama

06.11.2017 tarihli sayımızda ‘Mesire Alanı mı, Ormana İhanet mi? Başlıklı haberimize Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Yayın ilkelerimiz gereği cevap hakkını aynen yayınlıyoruz..

06 Kasım 2017 Pazartesi 13:14
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan haberimize açıklama

Gazetenizin 06.11.2017 tarihli sayısında yer alan “Mesire Alanı mı, Ormana İhanet mi?”başlıklı haber ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzce aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Söz konusu haberinizde CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın gerçeği yansıtmayan birtakım iddialarına yer verilmiştir. Habere konu olan saha Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü, Kartal Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde yer alan Gülensu C Tipi Mesire Yeri 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 23.09.1983 tarih ve 2896 sayılı yasa ile değişik 25. Maddesi kapsamında, mevkii ve özelliği sebebiyle toplumun çeşitli spor ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak, turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla mesire yeri olarak ayrılmış ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından C Tipi Mesire Yeri olarak tescil edilmiştir.

Sayın Vekil tarafından daha önce bölgede ağaç katliamı yapıldığı şeklinde gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan iddialarda bulunulmuş ve tarafımızdan bu iddiaların gerçek olmadığı fotoğraflarla belgelenmiştir. Sayın Vekilin iddiasının gerçek olmadığını ispatımıza karşın hala ağaç katliamı yalanında ısrarcı olunmasını hayretle karşılamaktayız.

Sayın Yarkadaş’ın bahsettiği mesire alanı içerisinde hazırlanan vaziyet planına uygun olarak 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri tesis etme izni bulunmaktadır. Toplam 1.000 m2 alana sahip ikişer adet kır kahvesi ve kır lokantası ile toplam 100 m2’lik 5 adet büfe ve toplam 36 m2’lik 2 adet yöresel ürün satış alanı planlanmıştır. Bu yapılar mesire alanında vatandaşlarımızın günübirlik ihtiyacını karşılamak maksadıyla yapılacaktır. Ayrıca bu alan verimli orman örtüsü olmayan çalılık bir alandır. İnsanların zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu yapılar 300.400 m2 büyüklüğündeki alanda toplam 1.000 m2 alana sahip ikişer adet kır kahvesi ve kır lokantası ile toplam 100 m2’lik 5 adet büfe ve toplam 36 m2’lik 2 adet yöresel ürün satış alanı planlanmıştır. Alanın eğimli olması sebebiyle de olası bir heyelana maruz kalmaması içinde ıslah çalışması uygulanmaktadır. Sayın Vekilin iddia ettiği gibi saha içerisinde herhangi bir ağaç kesimi asla söz konusu değildir.

Mesire yerlerindeki planlama, doğal yapıyı bozmayacak ancak insanların zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilecek asgari tesisler üzerinden planlanmış olup, yapılacak tesislerde doğaya uyumlu olarak ahşap malzeme kullanılacaktır.

Ormanlık alanların şahıslara verilmesi veya peşkeş çekilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Bu tamamen iftiradır. Bakanlığımız, vatandaşlarımızın tabiatla baş başa zaman geçirmeleri maksadıyla ormanlık alanlarda koruma kullanma dengesini sağlayarak 145 şehir ormanı kurmuştur. İstanbul’da yapılmak istenen çalışma da alanın düzenli mesire yeri haline getirilerek başta İstanbullu vatandaşlarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kontrollü hizmet sağlamak maksadıyla mesire yeri uygulama mevzuatına göre düzenleme yapılmaktadır.

Mesire yerlerinin işletilmesi ve düzenlenmesi yine Orman Genel Müdürlüğünün izin uhdesine kontrol altında bulunacak şekilde uygulama mevzuatları çerçevesinde yapılmaktadır. Tamamen kamunun hizmetine sunulacak bu alanda yapılan düzenlemenin yanlış algı oluşturarak kamuoyuna yansıtılması iyi niyetten uzak bir durumdur.

Orman Genel Müdürlüğü

Basın Müşavirliği

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72