Nesilren nesile kültür köprüsü

Çekmeköy'ün Çınarları Turgut Özal Kültür Merkezi'nde buluştu. Çekmeköy...

Nesilren nesile kültür köprüsü

Çekmeköy'ün Çınarları Turgut Özal Kültür Merkezi'nde buluştu. Çekmeköy...

28 Nisan 2014 Pazartesi 15:48
Nesilren nesile kültür köprüsü

Çekmeköy’ün Çınarları Turgut Özal Kültür Merkezi’nde buluştu. Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Sosyal Sorumluluk Projesi, ‘Ailemizin Çınarları’nın 3. sü Turgut Özal Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programda konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli,  Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın selamını salondaki vatandaşlara ilettikten sonra,  “Bir çocuk ne kadar iyi yetişirse yetişsin, hangi makama mevkiye sahip olursa olsun annesine babasına sahip çıkamıyor onları huzurevlerine gönderiyorsa o çocuk vatanı, milleti, ailesi için hayırlı bir evlat olamamıştır. Büyüklerimizin kıymetini bilelim, onları evlerinizin başköşesinde başımızın tacı edelim. Dünyanın onca yükünü çektikten sonra insanın ikinci baharını sevdikleri ile yaşaması kadar güzel bir duygu olamaz. Bu duyguyu bizi bin bir zorlukla büyütenlerden esirgemeyelim. Unutmayalım ki bir gün biz de aynı günleri yaşayacağız. Salonda bulunan büyüklerimin ellerinden öpüyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Programda son olarak söz alan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, gençlere nasihatlerde bulunarak, büyüklerimizin toplumdaki yeri ve önemine vurgu yaptı. Onların dualarına ve nasihatlerine yaşamın her alanında ihtiyaç olduğunu belirten Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, salonda bulunan büyüklere saygı, sevgi ve hürmetlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Duygulu dolu ve coşkulu anların yaşandığı  program, günün anısına hazırlanan çiçek ve albümlerin ‘Çınarlar’a hediye edilmesi ile son buldu.

‘Ailemizin Çınarları’ nedir ?

Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Ailemizin Çınarları’ projesiyle Çekmeköy’ün, İstanbul’un ve Türkiye’nin tarihine tanıklık eden insanların birikimleri gelecek nesillere aktarılıyor.

Çekmeköy Belediyesi tarafından yürütülen ‘Ailemizin Çınarları’  projesinde,  65 yaş üstü kimselerle röportaj yapılarak, şehrin ve ülkenin yakın tarihi kayıt altına alınıyor.  Aileler tarafından ilgi gören sözlü tarih çalışmasında, en az 35 yıldır Çekmeköy’de yaşayan kişilerin anılarından derlenen binlerce detay, kameralar aracılığıyla kayıt ediliyor. Bu insanların gözünden, özelde Çekmeköy tarihi, genelde ise İstanbul ve Türkiye tarihine göz atılıyor. Yaklaşık yarım asır öncesinin yaşam alanları, kültürü, oyunları, yaşanan zorlukları, aşkları çınarların gözüyle ele alınıyor. Bu proje ile tarihe tanıklık eden insanların birikimleri gelecek nesillere aktarılıyor.

Tarihçilerin gözden kaçırdığı bireysel detayları derleyen belgeseller,  çeşitli gösterimlerle Çekmeköylülerin beğenisine sunuluyor.

 

Son Güncelleme: 28.04.2014 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72