Mürsel Dede'ye anlamlı ziyaret

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,

Mürsel Dede'ye anlamlı ziyaret

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,

17 Haziran 2014 Salı 11:13
Mürsel Dede'ye anlamlı ziyaret

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Babalar Günü" dolayısıyla ilçede oturan 6 çocuk ve 23 torun sahibi 106 yaşındaki Mürsel Gedik'i evinde ziyaret ederek babalar gününü kutladı.

Üsküdar'da yaşayan 106 yaşındaki yaşında ki Mürsel Tekin ilçenin en yaşlı babası. Erzurum halk şairlerinden Bardızlı Aşık Nihani'nin oğlu olan Mürsel Gedik her gün sabah ezanında kalkıp soğuk suyla abdest alıyor. En son 6 yıl önce 3. kez hacca giden Gedik, yaşına rağmen çok fazla sağlık sorunu yaşamıyor. Mürsel Gedik'in oğlu emekli tarih öğretmeni Zekeriya Gedik, "Nüfus kayıtlarına göre hicri takvimde 1333 olarak görülse de babam 100 yaşın üzerinde. Babam bu zamana kadar sağlıklı bir hayat yaşamıştır. Şu ana kadar hiçbir rahatsızlığı olmamıştır, doktora dahi görünmemiştir. Bunun en büyük etkisi kanaatimiz odur ki, sabahları namaz saatinden önce kalkar, abdestini alır ve günde beş vakit namazını kılar. Aynı zamanda yemesine son derece dikkat eder. Gençliğinde çok güçlüydü, akranlarını güreşte yenerdi" dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Gedik'in babalar gününü kutladı. Türkmen Gedik'in elini öpüp, çiçek takdim etti.

"Üsküdar'ın en yakışıklı babasını ziyarete geldik"

Başkan Türkmen, "Bugün hacı amcamızı ziyaret edip hayır duasını alalım istedik. Kendisine sağlıklı ömürler diliyoruz. Ne güzeldir ki Üsküdar'ımızda böyle bir çınarımız var. Bizlerden dualarını eksik etmesin" şeklinde konuştu.

Başkan Türkmen daha sonra Gedik'in ailesinden sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

 

Son Güncelleme: 17.06.2014 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72