Muhtar Nejat Girgin Sırapınar Köyü’nü anlattı

Çekmeköy’e bağlı Sırapınar Köyü Muhtarı Nejat Girgin, köydeki yaşamı, yapılan hizmetleri ve yapılması gereken sorunları gazetemize anlattı.

Muhtar Nejat Girgin Sırapınar Köyü’nü anlattı

Çekmeköy’e bağlı Sırapınar Köyü Muhtarı Nejat Girgin, köydeki yaşamı, yapılan hizmetleri ve yapılması gereken sorunları gazetemize anlattı.

13 Kasım 2019 Çarşamba 13:00
Muhtar Nejat Girgin Sırapınar Köyü’nü anlattı

Doğası, yeşili ve temiz havası ile görülmesi gereken köylerden biri olan Sırapınar Köyü 1200 nüfusu ve villalar dahil 450 haneden oluşmaktadır. Köylülerin çoğu işçi olarak geçimini sağlıyor. Tarım ve hayvancılık faaliyetleri ise yüksek maliyetlerden dolayı yapılmıyor.

5 dönemdir köyün muhtarlığını yapan ve son dönemde tek aday olarak muhtarlığı kazanan Nejat Girgin, gazetemize köyün gündelik yaşamını ve çalışmalarını anlattı. Köyde hizmetlerin devam ettiğini ancak bitirilmesi gereken çalışmaların olduğunu söyleyen Girgin, “Hem sağlık hem de görüntü açısından Kanalizasyon ve arıtmanın faaliyete geçmesi gerekiyor. Köyün içinde; iki aracın yan yana geçemediği köprünün genişletilmesi ve asfaltının yapılması. Yine köy içinden geçen derenin temizlenip ıslah edilmesi gerekmektedir. Eğitim ve sağlık noktasında bir sıkıntımız yok. Köyümüzden geçen toplu ulaşım İETT otobüslerimi var. Sabah ve mesai saatleri düzenlenebilir” dedi.

Köyde yapılan en önemli hizmetlerden biri olan Semt konağına değinen Girgin, “Büyükşehir belediyemizin yaptığı semt konağımız var, bitme aşamasında inşallah yılbaşı itibari ile bitip ilçemizdeki tüm köylerimize hizmet vermeye başlayacaktır” dedi. Muhtar Nejat Girgin, “Aynı zamanda Çekmeköy muhtarlar dernek başkanıyım. Güncel konularla ilgili tüm toplantı ve çalışmalara katılıp vatandaş- belediye ve kaymakamlık arasında köprü vazifesi görüyoruz” dedi.

Köydeki yaşamada değinen Girgin, “Köyümüzdeki vatandaşların geneli çeşitli yerlerde işçi olarak çalışıyor. Tarım ve hayvancılık yapmak artık günümüz şartlarında çok zor. Mazot ve gübre fiyatları çok yüksek olduğundan tarımsal faaliyetler vatandaşı zorluyor. Eskiden traktörü bile olmayanlar tarım yapabiliyordu” dedi.

Son Güncelleme: 14.11.2019 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72