Muhtar Necmettin Kahveci ile söyleşi

Beykoz Çamlıbahçe Mahallesi'nin çalışkan, özverili muhtarı Necmettin Kahveci...

Muhtar Necmettin Kahveci ile söyleşi

Beykoz Çamlıbahçe Mahallesi'nin çalışkan, özverili muhtarı Necmettin Kahveci...

23 Temmuz 2013 Salı 17:41
 Muhtar Necmettin Kahveci ile söyleşi

 Muhtar Necmettin Kahveci ile Beykoz Çamlıbahçe Üzerine!

 

Beykoz  Çamlıbahçe Mahallesi’nin çalışkan, özverili muhtarı Necmettin Kahveci röportaj yaptık. Kahveci  mülkiyet, tapu  ve 2b’nin en  temel sorun olduğunu söyleyerek, “Beykoz ve mahallem için elimden geleni yapıyorum” dedi.

 

 

25 mahallesi bulunan Beykoz İlçesi Çamlıbahçe Mahallesi’nin çalışkan, özverili muhtarı Necmettin Kahveci ile gazeteniz Flashaber adına bir söyleşi yaptık. Kahveci, mahallenin sorunlarını ve çözüm noktasında yöneticilerden taleplerini dile getirdi.

 

-Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

“1960 Giresun Görele doğumluyum. 1965’ te ailemle birlikte İstanbul’a geldik. İstanbul’ a geldiğim günden beri Beykoz/ Çamlıbahçe’de oturuyorum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. 23 sene Paşabahçe Şişecam Fabrikası’nda çalıştım. Daha sonra emekli oldum. Emekliliğim çalışmamı engellemedi. İSKİ’ de bir süre görev aldım. Derneklerde emek harcadım. Sonrasında 2009 seçimlerine katıldım ve seçimlerde % 46.5 oy alarak muhtar oldum.

""

-Muhtar seçildikten sonra ne gibi sorunlarla karşılaştınız?

Muhtar olduktan sonra bir şeylerin olmasını bekliyorsunuz. Çaba harcıyorsunuz. Kendiniz dışında vatandaşı da düşünmek zorunda kalıyorsunuz. Ben de hem vatandaş hem de kendi adıma pek çok iş yapmaya gayret gösterdim. Bu gayretime rağmen herkes gibi pek çok sorunla karşılaştım. Bunların başında alt yapı ve imar sorunu geliyor. 2B sorunu var. Bu sorunlar maalesef azalmıyor.

-Muhtar olarak yöneticilerden talepleriniz nelerdir?

Tam sorumuzu sorduğumuz sırada bir bayanın, muhtar Necmettin Kahveci’nin yanına gelip;  ‘50 yıldır burada yaşıyorum. Evimi nasıl bırakırım. Tapum nasıl olmaz. Bu park olayı ne olacak? 50 yıllık evimi bırakıp gidecek miyim? Değişiklik yok mu?’ demesi üzerine Muhtar Kahveci; Gazeteci arkadaşım gördüğün gibi taleplerim var. Bayanın da söylediği gibi evler yıkılmakta. Yerlerine kültür evi, park vs. yapılmakta. Tabii ki yapılsın. Karşı değilim. Fakat gerektiği kadar yapılsın. Mahallelerimiz küçük olduğu için pek çok parka ya da kültür evine gerek de yok yer de yok. 1 tane yapılsın ama tam yapılsın. Ben bölgemizin küçük olmasından dolayı kültür evlerine gerek duymuyorum. Halkımız da tapularını alamadıklarından ve evlerini vermek istemedikleri için tepkili.

""

-Belediye ile ilişkileriniz nasıl?

 Belediye ile herhangi bir sıkıntımız yok. Beraber mücadele ediyoruz. Sorunlarla ilgili isteklerimizi paylaşıyoruz. Çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sorun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz.

-Şu anda sokaklarınızın durumu nasıl, alt yapı eksikliği var mı ?

Şu anda sokaklarımız iyi durumda. Ama mahallemize bir park yapılmasını isterim.  Yollarımızın dar olması bizler için sıkıntı yaratıyor. Yollarımız genişlerse tabii ki rahatlarız. Onun dışında sokaklarımız temiz. Çöplerimiz zamanında alınıyor. Temizlik zamanında yapılıyor, diyen Muhtar Kahveci belediye ekiplerine de teşekkür ediyor.

-İmar sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İmar bir şey getirmez, ama götürür. İmar uygulanırsa millet perişan olur. Keşke Referandum uygulansa. Bence halka sorulmalı. Önce halk benimsemeli. Gerginliğe hiç gerek yok. Halka sorulsun, yanıta göre uygulama yapılsın. 50 senedir aynı yerde oturan birine ‘çek git’ demek çok kötü bir durum.

-      Ramazan ayındayız. Mahallenizde yoksul var mı?  İhtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor musunuz?

Tabii ki yoksul insanlarımız var. 100 kişiye şu anda erzak verildi. Belediyemiz bu konuda yardımsever. Ben de Necmettin Kahveci olarak erzak sözü aldım. Söz veren arkadaştan erzakları aldığım zaman ihtiyaç sahibi 150 kişiye kendi adıma teslim edeceğim.

-Beykoz’ da Ramazan nasıl geçiyor?

Çamlıbahçe Mahallesi ufak olduğu için fazla bir etkinlik olmuyor. Sokak iftarlarımız oluyor. Halkımız da etkinlik konusuna sıcak bakmıyor. O yüzden sıkıntı değil bizler için. Komşuluk ilişkileri de azalmış durumda. Teknolojik gelişme ile ilişkiler tamamen yok olma tehlikesi içerisinde.

""

-Muhtar olarak her sorunu çözüme kavuşturabiliyor musunuz?

Mahallemdeki sorunları çözmeyi herkes gibi ben de çok istiyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Mesela yardım isteyen ufak bir çocuk bile olsa ona yardım etmeye çalışıyorum. Size bir örnek vereyim: Çocuğun birisi ‘Tahterevalli yok bu parkta’ dedi. Ona yardım ettim. Tahterevalliyi yaptırdım ve o çocuğu sevindirdim. Bunlar basit, çözümlenebilecek sorunlar. Bunun dışında büyük sorunlarımız var. ‘2B sorunu, imar sorunu’ gibi. Bunların sonucu beni korkutuyor. Akıbeti ne olacak bilmiyorum. Sorunlara çözüm bulmama her zaman yardımcı olanlar da var. O nedenle Büyükşehir yol bakım onarım müdürüne de teşekkür ediyorum. Beykoz Belediyesi’nin eksik kaldığı yerlerde. Sağ olsunlar bana yardım ediliyor.”

Son Güncelleme: 23.07.2013 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72