Minik Maltepelilerden Başkan'a Ziyaret

Maltepeli öğrenciler Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı makamında ....

Minik Maltepelilerden Başkan'a Ziyaret

Maltepeli öğrenciler Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı makamında ....

30 Nisan 2014 Çarşamba 17:29
Minik Maltepelilerden Başkan'a Ziyaret

Maltepeli öğrenciler Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Güzide Yılmaz İlkokulu dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerini toplantı odasında ağırlayan Başkan Kılıç, minik konuklarına satranç takımı hediye etti.

 

“Halkın sesi olmak mutlu ediyor”

 

Minik ziyaretçilerine uzun yıllar Milliyet Gazetesi’nde savaş muhabirliği yaptığını belirten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Almanya’da yaşayan vatandaşların sorunlarına çözüm olmak ve yurt dışında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek, Atatürk’ü anlatmak gibi bir amaçla çalıştığını ifade etti. Hayatı boyunca gazeteci olmak istediğini; mesleğini çok severek yaptığını ifade eden Başkan Kılıç, gazeteci kimliğiyle olaylara farklı bir gözle bakabildiği ve belediye başkanı olarak halkın sesi olmaya devam ettiği için mutlu olduğunu söyledi. İleride ne olmak istediklerini soran Başkan Kılıç, meslek seçimiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

 

Zor şartlarda geçen ilkokul yılları

 

İlkokul anılarını anlatan Başkan Kılıç, yaşam koşullarının zorluğuna dikkat çekerek, babaannesinin yaptığı bez çantası ve siyah önlüğüyle okula devam ettiğini ifade etti. Kış aylarında karların arasından ıslanarak gittiği okulunda sobalı eğitimin zorluğundan bahseden Başkan Kılıç, hedeflerini daha o yıllarda belirlediğini anlattı. Minik konuklar, sınıf başkanlığı yaptığı dönemde aynı zamanda okul gazetesi de çıkaran Maltepe Belediye Başkanı Kılıç’ın başarı öyküsünü can kulağıyla dinledi.

 

“Bildiklerimi Mustafa Kemal’in öğretmenlerine borçluyum”

 

Geleceklerini şekillendirmek için her anlarının ne kadar değerli olduğuna dikkat çeken Başkan Kılıç, çocuklara ufuk açacak öğütlerde bulundu. Başkan Kılıç, “Hayatta değişmez bir kural vardır; ya yönetirsiniz ya da yönetilirsiniz. Madem yöneten olmak istiyorsunuz, o halde şu an sizi yönetenlerden bilgi almalısınız. Bilgisayar gibi tüm öğrendiklerinizi kaydetmelisiniz. Derslerinizde gördüklerinize, büyüklerinizin anlattıklarına kulak vermelisiniz. Almanya’da eğitim gördüm, Almanca’yı öğrendim; ancak asıl bildiklerimi Mustafa Kemal’in öğretmenlerine borçluyum. Her sabah gördüğünüz öğretmenleriniz size her gün yeni bir şey öğretiyor. Onlara daima saygı duymalısınız.” dedi.

 

“En modern kentler meydanlarıyla anılır”

 

Daha güzel ve çağdaş bir yaşam için belediye başkanı olmaya karar verdiğini belirten Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, Avrupa’da edindiği bilgi ve tecrübeyi Maltepe’nin hizmetine sunmak istediğini ifade etti. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Kılıç, gelen bir soru üzerine yönetim anlayışının dayatan değil, danışan bir belediye başkanı olduğunu söyledi.  

 

Maltepe için geliştirdiği akıllı projeleri konuklarıyla paylaşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dünyanın en modern kentlerinin meydanlarıyla anıldığını; Maltepe’ye yakışan bir meydan yapacaklarının müjdesini verdi. Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi projesiyle Maltepe’nin turizm merkezine dönüşmesini sağlayacağını ve yirmi beş bin kişiye istihdam yaratacaklarını ifade eden Başkan Kılıç, Maltepe’nin geleceğinin değişeceğini söyledi. Çocuklarla daha sık bir araya gelmek istediğini ifade eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, öğrencilere satranç takımı hediye etti.

Son Güncelleme: 30.04.2014 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72