Minik Kitap Kurtları, 4. Kartal Çocuk Kitapları Fuarına Akın Etti

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde kitap okuma sevgisini çocuklara aşılamak amacıyla başarılı çalışmalara imza atan Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 4. Kartal çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Minik Kitap Kurtları, 4. Kartal Çocuk Kitapları Fuarına Akın Etti

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde kitap okuma sevgisini çocuklara aşılamak amacıyla başarılı çalışmalara imza atan Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 4. Kartal çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 14:00
Minik Kitap Kurtları, 4. Kartal Çocuk Kitapları Fuarına Akın Etti

Kartal Belediyesi ve Eğitim-Sen işbirliği ile düzenlenen Çocuk Kitapları Fuarı, 4. kez Kartal Meydanı’nda (Eski Kaymakamlık Binasının bulunduğu alan) minik kitap kurtlarıyla buluştu.13 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuarda, 50 yayıncı ve yazar yer alıyor. Söyleşi, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilerle çeşitli etkinliklerin yer aldığı fuarda binlerce kitap minik okurlarıyla buluştu. Fuarda bir stant açarak çocukların ağız ve diş kontrollerini yapan Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, kontrollerden sonra miniklere diş macunu ve diş fırçası hediye etti. 08-13 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Kartal 4. Çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan, Fuarın onur konuğu Yalvaç Ural, Gazeteci Yazar Mustafa Mutlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı. Çocuk Kitapları Fuarı’nın ilk konuşmasını yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan: “Dünyayı çocuklara verelim, hiç değilse bir günlüğüne allı pullu bir balon gibi oynasınlar ve şarkılar türküler söylesinler. Sanattan, edebiyattan, kitaplardan, çocuklardan korkanlara inat bilimi, sanatı, edebiyatı sizlerin neşesini, eğlencesini savunmaya devam edeceğiz. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e de desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Her şey sizin için çocuklar…” ifadelerini kullandı. Açılışta bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: “Önce fuara katılan çocuklar başta olmak üzere, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kartal’da Masal Müzesi kurduk. Masal Müzesini kuran, kitap fuarını da açmak durumundadır. Çocuklarımız, kitaplarla haşır neşir olsun, bilgiye ulaşsın, okuma alışkanlığı gelişsin ve Türkiye’nin önemli masal ve birçok yazarını da karşılıklı görsünler. Bugün de sevgili Yalvaç Ural ağabeyimiz burada. Çocuklar mutlu, bizler mutluyuz... Kartal Meydanı yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’ne ait; ama bizler çocuk kitapları fuarı açacağız dediğimizde, gerekli anlayışı göstermediler. Fuarı düzenlemekten vazgeçmedik, karışamadıkları başka bir alana yaptık. Kısıtlamaları kaldıracağız, özgürlükleri artıracağız diyen hükümetin belediyesi, özgürlükleri kısıtlayarak bir yere varamaz! Bir gün farkına varırlar, söylenecek bir şey yok, kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, fuarın onur konuğu Fuarın onur konuğu Yalvaç Ural’a günün anısına kartal heykelciği takdim etti. Yalvaç Ural plaketi alırken yaptığı konuşmada: “Bugün bu etkinliğin onur konuğu olarak burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Fuarı düzenleyerek minik yavrularımızla bizleri bir araya getiren başta Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Yüzlerce kitabın yer aldığı fuarda, stant açan Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü 3 gün boyunca çocukların ağız ve diş kontrollerini sağlayıp kendilerine diş macunu ve diş fırçası hediye edecek. Kartal ve çevre ilçelerdeki okulların topluca ziyaret ettiği fuarda, kitapların yanı sıra çocuklara yönelik farklı etkinlikler de yer alıyor. Fuarda 5 gün boyunca 50 yayıncı ve yazar yer alacak. Söyleşi, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilerle çeşitli etkinliklerin yer alacağı fuar, 13 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72