Medine Camii Sosyal Tesisleri açıldı

Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı ve tüm bahçe düzenlemesi...

Medine Camii Sosyal Tesisleri açıldı

Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı ve tüm bahçe düzenlemesi...

02 Mart 2014 Pazar 14:44
Medine Camii Sosyal Tesisleri açıldı

Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı ve tüm bahçe düzenlemesi gerçekleştirilen Medine Cami sosyal tesisi, şadırvanı ve parkın açılışı yapıldı.

10 yılda 200’ün üstünde kalıcı eseri Ümraniye’ye kazandıran Ümraniye Belediyesi, başlattığı hizmet seferberliğine kalıcı eserler eklemeye devam ediyor. Ümraniye Belediyesi tarafından  Alemdağ Caddesi Yeşil Sokak’ta yapımı tamamlanan, içinde, kafeterya, şadırvan ve park alanı bulunan, Medine Camii Sosyal Tesisleri düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Müftü Vekili Süleyman Sarıkaya, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Medine Camii Dernek Başkanı Muammer Alkılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Muhtarlar, Camii Cemaati ve vatandaşlar katıldı. 

Muammer Alkılıç: “Allah, Başkanımızın yolunu açık etsin”

Aşılış konuşmasını yapan Medine Camii Dernek Başkanı Muammer Alkılıç; “Bugün burada Medine Camiimizin sosyal tesisi, şadırvanı ve parkının açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Bu güzel tesisimizin yapımında emeği geçen başta Ümraniye Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can olmak üzere, Başkan Yardımcılarına, tüm çalışma arkadaşlarına ve destek olan camii cemaatine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu tesisin yapımını üstlenerek yaptığı yüzlerce kalıcı esere bir yenisini daha kazandıran Başkanımızın Allah yolunu açık etsin” dedi.

 

Süleyman Sarıkaya: “İman edenler camileri imar ederler”

Programda kısa bir konuşma yapan Ümraniye Müftü Vekili Süleyman Sarıkaya, “İman edenler camileri imar ederler. Ayeti kerimede böyle bahsediliyor. Camilerin yapımından önce ecdadımız böyle külliyeler, şadırvanları ve hamamları yaparlarmış. Böylesine güzel bir eseri, tesisleri yapan ve yapında emeği geçen başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve hizmeti geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca hizmetlerinden ve camilerimize yapmış oldukları desteklerinden dolayı da Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Hasan Can: “Daha yapacak çok işimiz var” 

Konuşmasında Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı hizmetlere değinen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can şunları söyledi; “Bugün hayırlı güzel bir açılış yapıyoruz. Daha önce tesisimizin temel atma töreninde buradaydık. Şimdi ise inşallah açılışını gerçekleştiriyoruz. Çevre düzenlemesiyle musallasıyla, kafeteryasıyla ve şadırvanıyla güzel bir tesisi yaptık. Şadırvan giriş ve çıkışları ayrı olarak yapıldı. Ayrıca orta kısımda yapılan asansörle engelli vatandaşlarımız ayrı ayrı kullanarak bu hizmetten faydalanacak.” dedi. Ümraniye Belediyesi olarak daha yapacak çok işimiz var diyen Başkan Hasan Can, “Ümraniye’miz Türkiye’nin Finans Merkezi haline geldi. 10 yılda 200’ün üstünde kalıcı eser yaptık. Kültür merkezleri, sağlık ocakları, okullar ve camiler olmak üzere yüzlerce kalıcı eseri Ümraniye ye kazandırdık. Yakında inşallah yaptığımız Ümraniye Meydanın çevre düzenlemesini ve altına da bir otopark yaparak inşa edeceğiz. Ümraniye’mize birde Süleymaniye ve Selimiye Camii benzeri bir eser kazandıracağız. Biz Ümraniye’yi bir bütün olarak görüyoruz. Ümraniye ye hizmet eden Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, Müftülüğe, Sağlık birimlerinden Adalet birimlerine ve Emniyet Müdürlüğüne kadar bütün kurumlara destek verdik. Elimizdeki imkânları onlara da sunarak daha kaliteli hizmetler yapılmasını sağladık” dedi.

Konuşmaların ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindekiler Medine Camii Sosyal Tesisleri’nin açılış kurdelesini keserek tesisleri gezdiler.

 

Son Güncelleme: 02.03.2014 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72