MEB'in ilk hayvan hastanesi Üsküdar'da

Üsküdar Belediyesi'nin destekleriyle kurulan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın...

MEB'in ilk hayvan hastanesi Üsküdar'da

Üsküdar Belediyesi'nin destekleriyle kurulan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın...

12 Haziran 2014 Perşembe 16:05
MEB'in ilk hayvan hastanesi Üsküdar'da

Üsküdar Belediyesi’nin destekleriyle kurulan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ilk hayvan hastanesi Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hayvan Hastanesi törenle hizmete girdi.  Okulun Selimiye’deki yerleşkesi içerisinde bulunan ve Üsküdar Belediyesi tarafından yenilenen Hayvan Hastanesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki ilk hayvan hastanesi olma özelliği taşıyor.

Hayvan Hastanesi’nin açılışı, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım, Üsküdar Belediye Başkan  Yardımcısı Serdar Güleç, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Güneş’in katılımıyla gerçekleşti.

Üsküdar Belediye Başkan  Yardımcısı Serdar Güleç, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, yaptıkları açılış konuşmasında, hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

""

Osman Yıldırım; “Bu okulun öğrencileri çok şanslı”

Törendeki konuşmasında, verdikleri mesleki teknik eğitimlerin uluslararası standartlarda olduğunu belirten Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım “Öğrencilerimizin mezun olduklarında iş gücünün beklediği bilgilerle donatılmış olması en büyük amacımız. Mesleki Teknik Eğitim’de bazı şeyler vardır ki dünyanın her yerinde aynıdır” dedi.

Uluslararası standartlara uygun eğitim verdiklerini ve bu yıl gerçekleştirdikleri sertifika uygulamasıyla ilgili de bilgiler veren Yıldırım, öğrencilerin mezun olurken alacakları sertifikalarla hangi dalı bitirdiğini ve hangi yetenekleri kazandığınızı ispatlayabileceklerini kaydetti.

Bireyin en iyi öğrenme yönteminin yapmak ve yaşayarak öğrenme olduğunun altını çizen Yıldırım, “Bu tarihi okulda eğitim gören öğrencilerimiz çok şanslı. Çünkü diğer meslek liselerinden farkı olarak eğitim görürken uygulama yapma imkânı da bulacak” diye konuştu.

En kapsamlı eğitim kurumu olacak”

Geçtiğimiz yıl 5 bin evcil hayvana veteriner hizmeti verildiğine dikkati çeken Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise konuşmasında, “Bu hastanemizin hizmete girmesiyle, hayvanlara ameliyat hizmetleri de verilebilecek. Ayrıca, yerleşke içerisinde bulunan iki tarihi binanın yenileme çalışması bittikten sonra daha kapsamlı bir eğitim kurumu olacaktır” dedi.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güleç ‘de belediye olarak eğiteme ve gençlere çok önem verdiklerini belirterek ‘eğitim için elimizden gelen her desteği okullarımıza sağlayacağız’ dedi.

Protokol konuşmasından sonra açılış kurdelesini kesen davetliler, hastaneyi gezdi. Tedavi olan hayvanları seven davetliler, bir kedinin ameliyatını da izledi.

 

Son Güncelleme: 12.06.2014 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3