Marmara Belediyeler Birliği Türkiye'ye Örnek

Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu'na katılan İstanbul Büyükşehir...

Marmara Belediyeler Birliği Türkiye'ye Örnek

Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu'na katılan İstanbul Büyükşehir...

05 Mayıs 2014 Pazartesi 10:20
Marmara Belediyeler Birliği Türkiye'ye Örnek

Topbaş: Marmara Belediyeler Birliği Türkiye’ye Örnek

 

Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu'na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Marmara’da yapmakta olduğumuz her çalışmanın, Türkiye'nin başka noktasındaki yerel yönetimlere örnek teşkil ettiğinin bilincindeyiz” dedi.

 

Marmara Belediyeler Birliği 2014 Yılı Olağan 1. Genel Kurul Toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu ve çok sayıda belediye başkanının katılımıyla gerçekleşti.

 

"BELEDİYECELİKTE BİRLİĞİN ÖNEMLİ KATKISI VAR"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2014-2019 döneminde yeniden Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olmak için seçimlerde aday olduğunu belirtti. Recep Altepe, “Türk belediyecilik sisteminin gelişmesi adına 2014-2019 icraat döneminde de yalnızca bölgemizde değil, Türkiye genelinde ve bizi takip eden ülkeler nezdinde, spesifik ve tematik çalışmaların yanında, bölgesel ve özellikle şehirlerin kalkınmasına yönelik çalışmalara da ağırlık vereceğiz” dedi.

 

KADİR TOPBAŞ: ÜLKELERİ GELECEĞE TAŞIYAN, YEREL YÖNETİMLERDİR

Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde yerele verilen önemi gözlediklerini aktaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’sa, yerel yönetimlerin ülkeleri geleceğe taşımada etkin rol oynadıklarını belirterek, “Yerel yönetimler, demokratikleşme sürecinin kilit noktasında bulunmaktır. Farklı anlayışlara, kültürlere, inançlara eşit mesafede olarak, halkın yaşam alanlarını daha iyi hale getirmek, yaşamlarından mutluluk duyacakları seviyeye ulaştırmak ve kentin değerlerini kaybetmeden geleceğe yürüme adına önemli karar mekanizmalarıdır” derken, Birleşmiş Milletler'in (BM) kentlerin gelişmesiyle ilgili girdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Topbaş, kent yaşamanın daha kaliteli hale getirilmesi, yoksulluğun ortadan kaldırılması, kadın ve çocuk istismarının ortadan kaldırılması gibi mücadele kavramlarının ortaya konduğunu söyledi.

 

Topbaş, “Ülkemizin bir kıta özelliği gösteren yapısı itibarıyla sadece Marmara bölgemizin farklılıkları değil, burada yapmakta olduğumuz her çalışmanın, Türkiye'nin başka noktasında yerel yönetime örnek teşkil ettiğinin de bilincindeyiz. Birliğin çatısı altında bulunan belediyeler sistemi, diğer belediyelere göre çok daha farklı gelişmişlik göstermekte” diye konuştu. Kent ve yerel diplomasinin çok önemli olduğunu ifade eden Topbaş, “Bir zamanlar Başbakanımızın belediye başkanı olduğun zaman, dönemin Atina belediye başkanı ile yaptığı yakın temaslı ilişki, Türkiye ile Yunanistan arasındaki buzları eritmesine ve yakınlaşmasına sebebiyet verdi” dedi.

 

RECEP ALTEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.  Birlik başkanlığı seçimlerine tek aday olarak giren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 269 geçerli oyun 226’sını alarak, Yüzde 84 oranla yeniden Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi. Birlik Encümen Heyetine ise Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak seçildi. Program, denetim ve ihtisas komisyonları üyelerinin seçimi ile sona erdi.

Son Güncelleme: 05.05.2014 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72