Maltepe'den yenilenebilir enerjiye tam destek

“IRENEC 2014 4. Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı...

Maltepe'den yenilenebilir enerjiye tam destek

“IRENEC 2014 4. Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı...

28 Haziran 2014 Cumartesi 11:01
Maltepe'den yenilenebilir enerjiye tam destek

Maltepe Belediyesi’nden yenilenebilir enerjiye tam destek

Yenilenebilir Enerji Konferansı Maltepe'de başladı

“IRENEC 2014 4. Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi”  Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) başladı.

Ana sponsorluğunu Eurosolar’ın üstlendiği ve oturum başkanlığını Eurosolar Türkiye Genel Sekreteri Sabite Müftügil’in yaptığı konferansta, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker bir konuşma yaptı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine işaret eden Asker, bu konulara hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin dünyadaki uygulamalarına merkezi bütçeden aldığı payın ve yetkinin büyüklüğüne işaret eden Asker, "Türkiye’de bunun aksi bir durumun yaşanıyor.   Maltepe Belediyesi olarak çevreci, insan merkezli enerji çözümlerini desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu tip etkinliklerin ve kuruluşların yanında yer alarak desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.  

Konferansta bu yıl, “%100 yenilenebilir enerjiye geçiş tek çözüm” sloganı ön plana çıkarıldı. Eurosolar Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar ise yenilenebilir enerji teknolojilerinin piyasada, herhangi bir fosil veya nükleer alternatiften daha ucuza bulunabildiğine dikkati çekerek, “Çözüm yüzde 100 yenilenebilir enerji olmalıdır çünkü sorunu gerçekten çözmek ve çözüm tarafında hareket etmek istiyorsak, yeni sorunlar yaratılmasına izin veremeyiz” dedi. Yurt içinden ve yurt dışından sektörün önde gelen temsilcilerini, kuruluşlarını ve akademisyenleri bir araya getiren konferansta , “Enerjide Ekonomi, Çevre ve Politika, Yenilenebilir Enerji Sistem ve Teknolojileri, Sektörlerde Yüzde 100 Yenilenebilir Enerjiye Geçiş, Enerji Verimliliği Sıfır Enerji Konsepti, Yüzde 100’e Geçişte Yerel ve Küresel Seviyede Eylemler, Enerjide Geçiş” konu başlıkları ele alınacak.

Son Güncelleme: 28.06.2014 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72