Mali Hizmetler'de dikkat edilmesi gerekenler

Kartal Belediyesi Atalar Hizmet Binası'nda bulunan Mali Hizmetler Müdürlüğü,..

Mali Hizmetler'de dikkat edilmesi gerekenler

Kartal Belediyesi Atalar Hizmet Binası'nda bulunan Mali Hizmetler Müdürlüğü,..

31 Temmuz 2013 Çarşamba 17:11
Mali Hizmetler'de dikkat edilmesi gerekenler

 

Mali Hizmetler Müdürlüğüne Beyanda Bulunurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kartal Belediyesi Atalar Hizmet Binası’nda bulunan Mali Hizmetler Müdürlüğü, vatandaşların taleplerini ve işlemlerini yerine getirmek için yoğun mesai harcıyor. Mali Hizmetler Müdürlüğü, Kartallı vatandaşlara hizmet verirken vatandaşların da zaman kaybetmemek için bazı hususlara dikkat etmeleri gerekiyor.

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde vatandaşların en çok işlem yaptırdığı konu tapu beyanlarının verilmesi.  Kartal sınırları içerisinde bulunan tapu kayıtları üzerinde herhangi bir değişiklik olduğunda, tapu satışı ya da tapu alımlarında yıl içerisinde Kartal Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne beyanda bulunulması gerekiyor. Bunun için vatandaşların tapu fotokopisi ve kimlik fotokopileri ile birlikte Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri yeterli. Beyan, müdürlükte bulunan memur tarafından doldurularak işlem gerçekleştiriliyor. Tapu değişimi yıl sonuna denk geliyorsa tapu tarihini takip eden son 3 ay içinde Kartal Belediyesi’ne beyanda bulunulmalı.

 

İşyerleri için alınan çevre temizlik ve işyeri açma harçları ile ilgili beyanname de Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde işlem yapılan bir diğer konu. Vatandaş, bir işyeri açtığında beyannamesini vergi levhası ve tabelanın makbuzuyla beraber işyerini açtığı ay içinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne vermesi gerekiyor. Tabela vergileri için başvuru Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilirken pazar yeri işgaliye harçlarının Ocak ve Haziran aylarında beyan edilmesi zorunlu. İş yerlerinden alınan eğlence vergilerinin ise her ayın 20’sinde beyan edilmesi gerekiyor.

 

Vatandaşların Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde en çok hizmet talep ettiği işlemlerden biri de emlak vergilerinin ödenmesi. Emlak vergileri, Mayıs ve Kasım aylarında iki taksit halinde ödenebiliyor.

 

Kartal Belediyesi Mali Hizmetler, vefat durumlarında da vatandaşların işlemlerini mağduriyete sebebiyet vermemek için süratli şekilde gerçekleştiriyor. Kartal sınırları içerisinde vefat eden vatandaşların vefat beyanının, vefat yılının Aralık ayı tamamlanmadan Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne verilmesi gerekiyor. Buna göre vefat eden kişinin varsa gayrimenkullerinin değeri üzerinden veraset ve intikal vergisi belgeleri düzenlenip yasal mirasçılarına teslim edilerek ilgili kurumlara yönlendiriliyor.   

Son Güncelleme: 31.07.2013 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3