MAHALLELİ YIKIMA KARŞI DİRENMEYE DEVAM EDİYOR...

İstanbul Çekmeköy'de parkın yıkılıp yerine pazar alanı yapılmak istenmesi, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Parkta toplanan mahalle sakinleri, "Parkımıza dokunmayın" diye seslendi.

MAHALLELİ YIKIMA KARŞI DİRENMEYE DEVAM EDİYOR...

İstanbul Çekmeköy'de parkın yıkılıp yerine pazar alanı yapılmak istenmesi, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Parkta toplanan mahalle sakinleri, "Parkımıza dokunmayın" diye seslendi.

22 Mayıs 2022 Pazar 12:15
MAHALLELİ YIKIMA KARŞI DİRENMEYE DEVAM EDİYOR...

İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde Ulus Pazarı’nın yakınında bölgedeki tek yeşil alan ve deprem toplanma olan parkın pazar alanı yapılmak istenmesi, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Projeye karşı bir araya gelip imza toplayan ve konuyu belediye meclisine kadar taşıyan mahalle sakinleri, bugün parkta toplanarak eylem düzenledi. Vatandaşlar, “Parkını koru”, “Yeşilime dokunma” dövizleriyle parkta toplanarak basın açıklamasında bulundu.

“PARKIMIZA DOKUNMAYIN”

Mahalle sakinleri, “Biz ne partiliyiz ne de başka bir şey. Biz halkız. Biz istiyoruz ki buradaki ağaç alanımız gitmesin. Tek nefes aldığımız yeşil alan burasıdır. Burasını da pazar alanı yapmak istiyorlar. Biz betona hayır diyoruz. Tek bir gün kurulacak bir Pazar alanı için parkımızın yıkılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ise, "Şu sıralar ağaçların, çiçeklerin, kuşların, böceklerin renklendiği, cıvıl cıvıl bir baharı yaşamamız gerekirken AKP’nin doğaya ve yeşile karşı hoyratça yaklaşımı ile karşı karşıyayız. Canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistemin parçalarıyız.Bu gerçeği görmezden gelenler, 1 metrekare yeşil alana bile rant gözüyle bakanlar henüz doğmamış nesillerin yaşam alanlarını bile ipotek altına almaktadır. Ülkemizde maalesef yeşil alanlar, doğa ve çevre rant uğruna talan edilmektedir. Bunun en son örneği bu park alanıdır.

Bu güzel parkımızı Pazar yeri yapmak istiyorlar. Yaptırmamak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz ki parkımızda çiçekler açmaya kuşlar ötmeye devam edebilsin. Kıymetli Çekmeköylüler biliyorsunuz daha önce Ulus Pazarı Alanını beton yığınına çevirdiler. Kent estetiği ve kültüründen uzak bir şey çıktı ortaya. Şimdide Çekmeköylülerin yeşil alanını sabit Pazar yerine katarak yeşil alanın yok olmasına sebep oluyorlar. Yeşil düşmanı bir belediyeyle karşı karşıyayız. Çekmeköy ormanlarla çevrili olmasına rağmen, İstanbul’un AKTİF YEŞİL ALAN miktarı en az olan ilçelerinden biridir.”

Çekmeköy Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek ise, “Biz Çekmeköy meclisinde sizlerin bu haklı isteklerini dile getiriyoruz. Bu bölgeye yapılacak olan pazar yeri ile ilgili projenin detaylarını istedik bize ulaştırılmadı. Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği, halkın ne istediği sorulmadan, ben yaptım oldu mantığıyla hiçbir projenin doğru olmayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72