Mahallelerde Hayat Var

Sultanbeyli Belediyesi, mahalle kültürünü, birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek amacıyla "Mahallede hayat var" etkinlikleri düzenliyor. Programın ilki Turgut Reis Mahallesi'nde gerçekleşti. Özellikle gençler programa yoğun ilgi gösterdi.

Mahallelerde Hayat Var

Sultanbeyli Belediyesi, mahalle kültürünü, birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek amacıyla "Mahallede hayat var" etkinlikleri düzenliyor. Programın ilki Turgut Reis Mahallesi'nde gerçekleşti. Özellikle gençler programa yoğun ilgi gösterdi.

14 Haziran 2019 Cuma 10:32
Mahallelerde Hayat Var

Sultanbeyli'de komşuluk kültürünü geliştirmek, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek amacıyla "Mahallede Hayat Var" programları düzenliyor. Turgut Reis Mahallesi Bağlık Caddesi'nde ilk etkinlik gerçekleştirildi. Programda uzun yıllardır çocuklar için program ve şarkı albümü yapan sunucu Burak Sezen çocuk şarkılarını seslendirirken, Karagöz-Hacivat ve kukla sanatçısı Enis Ergün de sahne alarak, çocuklara gölge oyunu performansını sundu. Kukla eğlencesiyle renklendirilen ve mahalli saz sanatçıları Ali Bedir, Zakir Tekgül, Baki Çetin'nin müzik dinletisiyle devam eden programda, Türk bayrakları dağıtıldı, Osmanlı şerbeti, çay, pamuk şekeri, patlamış mısır ve kahve ikram edildi.

Komşuluk kültürünü geliştirmek birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek amacıyla hayata geçirilen "Mahallede hayat var" projesi kapsamında 13 mahallede etkinlik yapılacak ve "Minderini al gel" konseptiyle oluşturulan programda sanatçılar konser verecek.


"Minderinizi alın, gelin' diyoruz"


Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, programda yaptığı konuşmada, okulun son haftasına girildiği bu günlerde mahalle kültürünü geliştirmek ve çocukları yaza hazırlarken eğlendirmek istediklerini belirterek, Sultanbeyli'nin bütün mahallelerinde "Mahallede hayat var" programının hazırlanacağını söyledi.

Mahalle kültürünün, yerlere serilen hasırların üzerine atılan minderler sayesinde sıcak bir iklim yaşandığını ifade eden Başkan Keskin, "Mahalle şenliğimizde, 'Minderinizi alın, gelin' diyerek hem Sultanbeyli'de yaşayan vatandaşlarımızı hem de çocuklarımızı davet ediyoruz. Anne-babalar da çocuklarıyla beraber şenliğin yapılacağı alana geliyorlar." dedi. Başkan Keskin, hazırlanan atmosferin önemli bir amaca hizmet ettiğini söyleyerek , konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim adetimizi, örfümüzü, geleneğimizi, mukaddesatımızı, bu şekilde bukle bukle evlatlarımıza sunmaya çalışıyoruz. Bütün bunları kalıcı hale getirmek için bir program gerçekleştirdik. Programlarımız sayesinde, 'eski ramazanlar, eski günler' diye sürekli cümleler kuruyoruz. Maziye dönüp bakıldığında, o süreçte mahalle kültürünün olduğu, komşuların birbiriyle sohbet ettiği, çocukların sokaklarda Karagöz-Hacivat gösterileri izlediği zamanları, eski Türk filmlerinden biliriz. Güzel anıları anımsatmak için bu programı düzenledik." Keskin, 23 Haziran seçimlerinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için destek istedi.

Mahallede Hayat Var programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da yaptığı konuşmada etkinliğin önemine değindi. Mahalle kültürünün bu şekilde canlı tutulmasının önemli olduğunu ifade eden Boyraz, "Çocuklarımıza umut olmak adına yapılan bu programı değerli buluyorum. Gençlerimiz Türkiye'mizin geleceği. Burası bugün eski mahalle kültürünü anımsattı bana." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3