Macar Öğrencilerden Büyük İlgi

Pendik'in kardeş şehri Kispest'ten öğrenci değişim programı kapsamında gelen...

Macar Öğrencilerden Büyük İlgi

Pendik'in kardeş şehri Kispest'ten öğrenci değişim programı kapsamında gelen...

18 Haziran 2014 Çarşamba 15:22
Macar Öğrencilerden Büyük İlgi

Pendik’in kardeş şehri Kispest’ten öğrenci değişim programı kapsamında gelen Macar öğrencilerin ilk durağı İpek Halı Atölyesi oldu. Halı dokuma  tezgahı başında çalışan kursiyerleri büyük bir dikkatle inceleyen öğrenciler,  ilk kez tanık oldukları  süreci hayranlıkla izlediler.

Pendik Belediyesi, kardeş şehri Macaristan’ın Kispest Belediyesi ile diyalog ve işbirliğinin sürekli hale getirilmesi amacıyla öğrenci değişim programı düzenlenmeye devam ediyor. Bu yıl 4.  Kez düzenlenen değişim programı kapsamında   18 Macar öğrenci ve 3 öğretmen, Pendik’e geldi. 10 gün boyunca hem Pendik’i, hem de İstanbul ve çevresini gezecek olan öğrenciler, ilk olarak Pendik Belediyesi tarafından verilen kursları ziyaret ettiler. İpek Halı Atölyesi’nde ipek halı üretimi ile ilgili sürece tanıklık eden öğrenciler, atölye sorumlusu Münevver Bulut’tan da bilgi aldılar.  Hem tezgahları, hem de kursiyerlerin çalışmalarını büyük bir dikkatle incelerken, bol bol da fotoğraf çekmeyi ihmal etmediler.

Macar öğrencilerin İstanbul gezilerine,  değişim programı kapsamında bu yaz Pendik’ten Kispest’e gidecek Türk öğrenciler de eşlik ediyor. Konuk Macar öğrenciler, Türk kültürünü tanımalarına yönelik etkinlik ve gezilerin ardından 25 Haziran Çarşamba günü ülkelerine dönecek.

Program 2011’den bu yana sürüyor

2011 yılından beri Pendik ile kardeş şehir olan Macaristan Kispest Belediyesi arasında öğrenci değişim programı gerçekleştiriliyor. Program ile diyalog ve işbirliğinin sürekli hale getirilmesi hedefleniyor. Yine program kapsamında her iki kente ait önemli bölgelere geziler  düzenleniyor.

 

Son Güncelleme: 18.06.2014 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72