Kumanya dönemi 'Destek Kart' ile bitiyor

Üsküdar Belediyesi tarafından kumanya alan aileler, 'Destek Kart Projesi'...

Kumanya dönemi 'Destek Kart' ile bitiyor

Üsküdar Belediyesi tarafından kumanya alan aileler, 'Destek Kart Projesi'...

18 Haziran 2014 Çarşamba 15:19
Kumanya dönemi 'Destek Kart' ile bitiyor

Üsküdar Belediyesi tarafından kumanya alan aileler, 'Destek Kart Projesi' kapsamında istedikleri yerden alış veriş yapabilecek. Yaklaşık 4 bin ailenin kartlardan yararlanacağını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Kartlar sadece kadınlar adına çıkartılacak" dedi.

Üsküdar Belediyesi, Vakıfbank Genel Müdürlüğü ile kumanya yardımı alan ilçe halkı için 'Destek Kart Projesi'ni hayata geçirdi. Üsküdar Belediye Başkanlık Binası'nda gerçekleştirilen anlaşmaya; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım Eroğlu ve Vakıfbank Kredi Kartları Başkanı Meriç Kaytancı, başkan yardımcıları, meclis üyeleri katıldı.

Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu tarafından yürütülecek olan projede, belediye tarafından kumanya desteği sağlanan ailelere belediyeye müracaat etmelerine gerek kalmadan 'Destek Kart' sahibi olabilecek. Belirlenen veya gelen talepler doğrultusunda gıda yardımı için uygunluk alınan vatandaşlara 15 gün içerisinde 'Destek Kart'ları teslim edilecek ve alışveriş yapabilecek. Ramazan ayıyla birlikte kullanım ve dağıtımı başlanılacak olan kartlar 5 yıl süreyle geçerli olacak. Kartlara yüklenecek miktarlar ise ailenin ve hanede eğitim gören kişinin durumuna, hane halkı sayısına kadar kategoriler göz önünde alınacak. Kartlara yüklenen tutar ise kart sahibine mesaj olarak bildirilecek.

"Herkese aynı ücret yatırılmayacak"

Sosyal ve kültürel belediyecilikte marka belediye olduklarını dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal belediyecilikte 'Destek Kartı Projesi' ile yeni bir aşamaya geçtiklerini söyledi. Her ilçede olduğu gibi Üsküdar'da da yardıma ihtiyaç olan vatandaşların olduğunu söyleyen Başkan Türkmen, "Yardıma muhtaç olan vatandaşlarımız için nakdi, ani yardımlar yapıyoruz. Onlara yiyecek, yakacak ve sağlık yardımlarını temin ediyoruz. Bugünden itibaren inşallah ani yardımları en alt seviyeye indireceğiz. İhtiyaç sahiplerine 'Destek Kart Projesi' ile nakit yardımı yapacağız. Böylelikle vatandaşlarımız ihtiyacı olan şeyleri istediği mağazadan, marketten alabilecek. Yani bizim verdiğimiz elbiseyi giyinmek, kumanyayı tüketmek zorunda kalmayacak. Aileler, çocuk çocuklarınla alışveriş yapma mutluluğunu yaşayacaklar" dedi.

""

Erkeklerin kartları farklı yerlerde kullanabilme ihtimallerine karşı kartları kadınlar adına çıkartacaklarını belirten Başkan Türkmen, karta para yatırıldığında cep telefonuyla ailenin telefonlarına mesajla bilgilendirme yapılacağını söyledi.

"Herkese aynı ücret yatırmayacağız" diyen Başkan Hilmi Türkmen, "Aileleri kategorize edeceğiz. Yani hane halkının sayısı, gelir durumu, engel ya da yaşlılık durumu gibi kategoriler göz önüne alınacak. Bunların hepsi nakit miktarın belirlenmesinde birer kriterdir. Şimdilik görülen rakamda 4 bin aile" diye konuştu.

Bankanın ticari bir kazancı olmadığını da sözlerin ekleyen Başkan Türkmen, bankanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir çalışmaya ortak oldukların belirtti.

Konuşmaların ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım Eroğlu ve Vakıfbank Kredi Kartları Başkanı Meriç Kaytancı arasında 'Destek Kart Projesi' imzalandı.

 

Son Güncelleme: 18.06.2014 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72