Küçüksu Mesiresi ortada kaldı

Küçüksu Mesiresi ortada kaldı

06 Ağustos 2017 Pazar 13:38
Küçüksu Mesiresi ortada kaldı

Beykoz'daki tarihi Küçüksu Mesiresi’ndeki bir alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından otopark için asfalt döküldü. İBB yetkilileri gelen tepkiler üzerine otopark uygulamasından vazgeçtiklerini açıkladı. Dökülen asfalt ise öylece kaldı.

İBB kuruluşu İSPARK, özellikle hafta sonu yoğunluğu nedeni ile yapılan 'geçici parklanmadan' vazgeçtiklerini açıkladı ancak mesire alanının ortasına dökülen asfalt öylece kaldı. Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkan Yardımcısı Selçuk Yılmazer, "Burası yeşil bir zemindi, kapkara oldu. Burası nasıl eski haline gelecek bilemiyoruz" dedi.

OTOPARKTAN VAZGEÇİLDİ, ASFALT KALDI

Boğaziçi doğal ve tarihi sit alanında kalan alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), Marmara Üniversitesi, Vakıflar, Maliye, Milli Saraylar ve şahsa ait parsellerden oluşuyor. Geçtiğimiz günlerde alanın Marmara Üniversitesi'ne ait kısmına İBB tarafından asfalt döküldü. Dozerle sıkıştırılarak düzenlendi. Başta Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği olmak üzere Beykozlular basın açıklaması yaparak itirazlarını iletti.İSPARK, 'geçici parklanma' alanından vazgeçtiklerini ve alandan çekildiklerini açıkladı. Ancak mesire alanının ortasına dökülen asfalt öylece kaldı.


ÇOCUKLUĞA ÖZLEM…

Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkan Yardımcısı Selçuk Yılmazer, "Burası yeşil bir zemindi, kapkara oldu. Sit alanı olan çivi çakılmayacak bir yere kamyonlar, dozerlerle geldiler. Tonlarca asfaltı doldurup sıkıştırıp otopark yapma amacıyla tahminen 10 dönüm alanını daha yok ettiler. Burayı kullanmayacağız deyip tabelaları da söktüler. Burası nasıl eski haline gelecek bilemiyoruz" dedi. Çayırda bisiklete binmek için beklerken çekilen çocukluk fotoğraflarını gösteren Yılmazer, "Buranın mısırı çok meşhurdu, alana mısır kazanları kurulurdu. İnsanlar mısır yer, dolaşır, lunaparka gider, bisiklet kiralardı. Burası insanların ailecek gelip günlerini geçirebildikleri bir yaşam alanıydı, yok edildi" dedi.

İSPARK: PARKLANMAYA KAPATILDI, İBB: “ESKİ HALİNE GETİRİLECEK”

İSPARK yaptığı açıklamada, "Sabancı Öğretmenevi karşısında bulunan alana İSPARK geçici olarak zorunluluktan kısa süreli parklanma yaptırmıştır. Sabancı Öğretmenevi'nde özellikle hafta sonları yapılan düğünlerde büyük bir parklanma sorunu yaşandığı için bu alan zorunlu olarak ve geçici olmak kaydıyla kullanılmıştır. Ancak İSPARK bu alanı tamamen parklanmaya kapatmış ve araçlardan arındırmıştır" ifadelerine yer verdi. İBB ise, 'alanın eskisi gibi mesire alanı haline getirileceğini' açıkladı. İBB yetkilileri Küçüksu Mesiresi'ne yönelik projenin tamamlandığını, ihale aşamasına gelindiğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2013 yılında 'Küçüksu Mesiresi Koruma ve Çevre Düzenleme Projesi' kapsamında çalışma yapıldığını, içinde uçurtma ve çayır alanlarının bulunduğu bir proje hazırlandığını duyurmuştu.


MUHTAR: “BÜTÜN PARTİLER EL BİRLİĞİ İLE MESİRE ALANI OLMASI İÇİN HAREKET ETMELİ”

Anadoluhisarı Mahalle Muhtarı Güzin Merve, alanın İSPARK için kullanılmamasını belirterek, "Bir tek Beykoz Belediyesi'nin çabası ile olmaz. Bütün partilerin birleşip el birliği ile burayı yeniden mesire alanı olarak Beykoz'a kazandırmaları lazım. Biz çocukluğumuzu nasıl yaşadıysak yeni kuşaklar da yaşasın" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3