Kreş Öğrencileri At Çiftliği'nde

Kartal Belediyesi, kreş öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak için onlara...

Kreş Öğrencileri At Çiftliği'nde

Kartal Belediyesi, kreş öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak için onlara...

24 Mayıs 2014 Cumartesi 11:40
Kreş Öğrencileri At Çiftliği'nde

Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri At Çiftliği’nde

Kartal Belediyesi,  kreş öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak için onlara sürpriz yaparak  at çiftliğine götürdü. Kartal Belediyesi kreşlerinde eğitim-öğrenim gören çocuklar başarılı bir eğitim döneminin ardından çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için Samandıra Kemal Bey At Çiftliği’ne götürüldü. Kartal Belediyesi’nin kendilerine tahsis edilen araçlarıyla at çiftliğine gelen minikler, midilli ve atları tanıma şansını yakaladılar.

Minik öğrenciler öğretmenlerin gözetiminde ve at yetiştiricileri eşliğinde at çiftliğini ve ağılları gezdi. Yakından gördükleri atlar hakkında bilgi sahibi olan çocukların onları severken duydukları mutluluk ve sevinç gözlerinden okunuyordu. Harada yapılan gezinin ardından çocuklar, inek, dana ve tavukların bulunduğu ağılları gezerek gönüllerince eğlendiler.

Çocuklar ata binmenin keyfini yaşadılar

 

Gezinin sonunda at yetiştiricilerinin çocuklara ata biniş kuralları ile at üstünde nasıl durulması gerektiği hakkında bilgiler vermesinin ardından çocuklar, tek tek ilk olarak ata binmenin heyecanını yaşadılar. Hayvan sevgisini aşılamak için yapılan etkinlikte çocuklar ata binmenin mutluluğunu yaşayarak keyifli bir gün geçirdiler.

“Çocuklara Hayvan Sevgisini Aşılamalıyız”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisinin aşılanması gerektiğine vurgu yaparak  kent yaşamında sokak hayvanları ile beraber yaşama alışkanlığı kazanılması için çocukların bu yönde yetiştirilmesi ve desteklenmesine dikkat çekti.

Başkan Altınok Öz, havyan sevgisi ile küçük yaşta tanışan çocukların kişilik gelişimlerinde önemli rolü olduğunu belirterek,  bir başka canlının sorumluluğunu alan çocukların kazandıkları bu sorumluluğu, hayat boyu devam ettireceğini, insanlara da sevgi ile yaklaşacağını belirtti. Başkan Öz, “Bu nedenle at, çocuklar için çok önemli bir varlık olup, onun dinginliği ve sakinliği çocuklara çok büyük artılar getirir. Sosyal çevreye karşı uyumlu olurlar.” dedi.

Son Güncelleme: 24.05.2014 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3